Netop uddannet: Lars er Danmarks ældste pølsemager
Foto: Jenifer Daniela Laursen / TV2 Nord
Forholdsvis sent i livet blev Lars Keldsgaard tvunget til at ændre retning, da minkerhvervet blev lukket ned i november 2020.
Da Mette Frederiksen og regeringen lukkede minkerhvervet ned, efterlod det mange minkavlere med spørgsmålet om, hvad de nu skulle leve af.
En af dem var den dengang 58-årige Lars Kjeldsgaard, der var ufaglært. Han begyndte derfor på slagteruddannelsen med speciale som pølsemager.
Blandt andet fordi det minder lidt om minkavl.
- Begge steder arbejder man ud fra en grundopskrift. Så kan man ændre på den for at forbedre sin mink eller pølse, fortæller den nyuddannede pølsemager.
Uddannelsen har i alt taget tre et halvt år at gennemføre for Lars Kjeldsgaard, der under sin uddannelse har været i både Holstebro og Vejle, inden han onsdag fik sit svendebevis på TechCollege i Aalborg.
I galleriet herunder kan du se Lars Kjeldsgaards bord fra hans svendeprøve 12. juni, hvor det var andet end pølser, han skulle håndtere.
Ung med de unge
Som 61-årig er Lars Kjeldsgaard den ældste på sin uddannelse. Men det er ikke noget som vækker bekymring hos den tidligere minkavler.
- Jeg har altid godt kunnet med unge mennesker. De er jo ikke ældre end mine børn, så jeg har bare skullet være en far for dem, fortæller Lars Kjeldsgaard.
TechCollege i Aalborg har også været glade for deres 61-årige elev.
- Jeg synes, det er positivt og livsbekræftende, at der kommer et menneske ind, som er så nysgerrig på livet og på et fag, fortæller slagterfaglærer på TechCollege Torben Holm, og tilføjer.
- Det er lidt en gave til de unge mennesker, når der kommer en ind med noget mere livserfaring og lidt mere ro på.
Se hele indslaget her:
Lars Kjeldsgaard har endnu ikke fået på plads, hvor han skal arbejde, men han regner ikke med, at det bliver et problem at finde et job. Som 61-årig er han ikke langt fra pensionsalderen, men han er alligevel langt fra klar til at læne sig tilbage og slappe af.
- Så længe jeg kan arbejde, så arbejder jeg. Man siger jo, at det tager 20 år at slide en slagter op, så jeg har 20 år i mig, fortæller den 61-årige pølsemager med et grin.