Aktivistgruppen Klimakollektivet er trængt ind på Nordjyllandsværket, hvor de blokere for tilførslen af kul. Foto: Klimakollektivet

Nordjyllands Politi er til stede på Nordjyllandsværket, hvor aktivister lørdag morgen trængte ind. Foto: Christian Aagaard Henriksen

1 af 2

Ni aktivister anholdt

En gruppe klimaaktivister er lørdag morgen trængt ind på Nordjyllandsværket for at få stoppet brugen af kul. Alle er anholdt af politiet.

Lørdag morgen er aktivister fra gruppen Klimakollektivet trængt ind på Nordjyllandsværket. Her demonstrerer de mod brugen af kul, og de har blandt andet blokeret transportbåndet, der tilfører værket kul.

Ifølge Nordjyllands Politi trængte ni aktivister ind på værket klokken 7.45. Klokken 8.25 blev politiet alarmeret af vagten på Nordjyllandsværket, som krævede aktivisterne fjernet. Ved politiets ankomst var syv af aktivisterne lænket fast til tansportbåndet.

På Klimakollektivets facebookside er der billeder og video, der viser de maskede aktivister, der har lænket sig fast på Nordjyllandsværket, og her skriver gruppen selv, at deres mål med at trænge ind på værket og blokere for kulforsyningen er, at få Aalborg Kommune, som ejer Nordjyllandsværket, til at stoppe brugen af klimaskadelig kul og lukke værket ned.

- Nordjyllandsværket er det kulkraftværk i Danmark med det aller største kulforbrug. Kul er en af de absolut største klimasyndere, alligevel har Aalborg kommune der ejer værket planer om at fortsætte med at fyre med kul helt indtil 2028. Derfor tager vi nu sagen i egen hånd og lukker ned for værket. Klimaet kan ikke vente på nølende politikere, siger Maja Grenaa fra Klimakollektivet i en pressemeddelelse.

Nordjyllands Politi kunne klokken 9.19 anholde alle ni indtrængere, og da de syv fastlænkede aktivister var frigjort, blev de taget med på politigården, hvor det nu skal afgøres, hvad der skal ske med aktivisterne. 

Klimakollektivet beskriver sig selv som et politisk kollektiv, der i ord og handlinger konfronterer årsagerne til klimaforandringer, og siden foråret har de kørt en større kampagne netop mod brugen af kul. 

02:29

Se hele indslaget her

Luk video