Arkivfoto. Foto: Iben Hedemann (arkiv)

00:26

AaB's mangeårige førstemålmand skifter tilværelsen i AaB ud med en ny i FC Nordsjælland.

1 af 2

Nicolai Larsen skifter til Nordsjælland

Målmanden for AaB Nicolai Larsen skifter med øjeblikkelig virkning til FC Nordsjælland.

I går kunne TV2 Nord fortælle, at målmanden hos AaB Nicolai Larsen var på vej ud af klubben. Det bekræfter AaB nu i dag i en pressemeddelelse. Han skifter med øjeblikkelig virkning til FC Nordsjælland.

- Vi har i et stykke tid sammen med Nicolai været afklarede omkring, at tiden var kommet til at prøve noget nyt for såvel Nicolai som AaB, men der skal alligevel ikke herske tvivl om, at det er med vemod, at vi nu tager afsked, siger sportsdirektør i AaB, Allan Gaarde. 

Nicolai Larsen kom til AaB i sommeren 2010 som 19-årig efter at have spillet hos Lyngby Boldklub. Året efter hans ankomst til det nordjyske, indtog han målet som førstemålmand. Her var han blandt andet med til at gøre AaB til danmarksmestre og modtog i 2014 Det Gyldne Bur, som gives til dansk fodbolds bedste målmand.

- Når man som jeg har haft syv fantastiske år i en klub og en by som AaB og Aalborg, så er det klart, at det er med en mærkelig følelse, at jeg nu siger farvel, siger Nicolai Larsen.

Læs også Udskiftning i buret: AaB sælger Nicolai Larsen

Nicolai Larsen er noteret for 235 officielle kampe for AaB, men bliver nu erstattet af den svenske målmand Jacob Rinne, der lige er blevet indkøbt. 

- Man kan jo sige, at jeg er blevet voksen i Aalborg, og jeg vile gerne takke alle i og omkring klubben for vores tid sammen. Selvfølgelig vil AaB altid ligge mit hjerte nært, men nu glæder jeg mig til ny inspiration og en spændende udfordring i FC Nordsjælland, siger Nicolai Larsen.

Allan Gaarde fortæller, at man er på udkig efter endnu en målmand, da andenmålmanden, Michael Lansing, endnu er skadet.