LIGE NU:

Nordjyde klar til verdens hårdeste cykelløb

Nordjyske Stig Nicolaysen skal i løbet af de næste 12 døgn cykle tværs over USA. Han håber, at det lykkes ham at gennemføre denne gang.

Næsten 5.000 kilometer på cykel gennem to ørkener, 12 stater, fire tidszoner og over to bjergkæder på bare 12 døgn. Det er, hvad der venter nordjyske Stig Nicolaysen, når han tirsdag aften dansk tid sætter sig i sadlen og giver sig i kast med verdens hårdeste cykelløb Race Across America.

- Vi har fået gennemgået og godkendt vores udstyr og er nu ved at få de sidste detaljer på plads. Der er en hel del, der skal pakkes og forberedes, fortæller Stig Nicolaysen fra USA.

 
 
Foto: Privatfoto

Har brug for opbakning

Stig Nicolaysen håber på stor opbakning hjemmefra, når han begiver sig ud på sin lange cykeltur tværs over USA.

- Jeg ved, at når jeg får det rigtig svært, når jeg taber sutten, når alt virker svært og når jeg ikke har lyst til at stå op, så er det dig, der kommer til at bære os videre. Det er vi dig evigt taknemmlig for, hvis du vil være med til, siger Stig Nicolaysen i en video, som er lagt op på Facebook-siden "Team Nico Ultracycling - In Fight Against Cancer", hvor man kan følge Stig Nicolaysens kamp for at gennemføre løbet.

Stig Nicolaysen deltog også i Race Across America i 2016. Her blev det til 3.850 kilometer i sadlen i løbet af ti døgn og syv timer, før han måtte give op 700 kilometer inden den endelige målstreg. En sovende arm satte en stopper for nordjydens drøm om at gennemføre løbet, da det var for farligt for ham at fortsætte uden fuld kontrol over cyklen.

Hårdere end Tour de France

Race Across America blev kørt første gang i 1982 og er kørt hvert år siden. Løbet er næsten 5.000 kilometer langt og betegnes som verdens mest ekstreme cykelløb. Til sammenligning skal rytterne i årets udgave af Tour de France tilbagelægge 3.460 kilometer på deres rundtur i Frankrig.

Race Across America begynder på den amerikanske vestkyst i Oceanside i Californien og slutter i Annapolis i staten Maryland ved USA's østkyst.

Siden 2011 har østrigeren Christoph Strasser fem gange været den hurtigste rytter til at krydse USA. Han tilbagelagde sidste år løbets 4.940 kilometer på otte dage, en time og 23 minutter.

Den østrigske cykelrytter har også løbsrekorden, efter at han i 2014 kørte distancen på 4.860 kilometer på syv dage, 15 timer og 56 minutter.