LIGE NU:

Nordjyde triumferede ved VM i fodboldgolf: - Det er kulminationen på flere års arbejde

Morten Kim Strandberg fra Aalborg blev i weekenden verdensmester i fodboldgolf for spillere over 55 år.

I de seneste 10 år har 55-årige Morten Kim Strandberg fra Aalborg brugt adskillige timer på alverdens fodboldgolfbaner.

I weekenden kom den hidtil største belønning for de mange timers træning, da han som den første mand kunne lade sig hylde som verdensmester i fodboldgolf for spillere over 55 år.

På banen FotbalPark Dymník i det nordlige Tjekkiet lykkedes det Morten Kim Strandberg at få fodbolden i hullerne på færre spark end konkurrenterne, og han kunne dermed træde op på det øverste trin på sejrsskamlen som verdensmester.

- Det er fedt. Det er endnu ikke helt gået op for mig, hvad det er, jeg har præsteret, men det gør det nok på et tidspunkt, siger Morten Kim Strandberg.

Det er kulminationen på flere års arbejde, siger Morten Kim Strandberg efter at have vundet sin nye titel. Video: Cetin Gøksel (Private optagelser)

Har forberedt sig i flere år

Den nykårede verdensmester, som stiller op for Nordjysk Fodboldgolf Klub, brugte i alt 262 spark i løbet af turneringen, hvor spillerne skulle igennem banens 18 huller fire gange. Det betød, at han endte med en score 26 spark under banens par.

Morten Kim Strandberg var dermed fem spark bedre end nummer to i klassen for mænd over 55 år. Det er første gang, at der bliver kåret en verdensmester i den aldersgruppe.

- Jeg har brugt fire-fem år på at komme i form til at konkurrere på det her niveau, og derfor er det jo bare ekstra dejligt at se arbejdet bære frugt. Jeg har jo sådan en semi-professionel tilgang til sporten, fortæller Morten Kim Strandberg.

Går efter den helt store titel

Fodboldgolf er i de seneste år blevet en mere udbredt sport i både Danmark og en række andre europæiske lande. Den nordjyske verdensmester er imponeret over at være én af topspillerne inden for sporten.

Ved årets VM var der ud over klassen for spillere over 55 år også en juniorklasse og et samlet verdensmesterskab. Her var der også en dansker øverst på podiet hos herrerne, da midtjyske Michael Hansen vandt VM-guldet med en score på 38 spark under par.

Morten Kim Strandberg har tidligere vundet VM-sølv, da sporten endnu var ny. Han glæder sig over at være den første spiller nogensinde, der vinder den nye klasse for spillere over 55 år, men han drømmer om endnu mere.

- Jeg går da stadig efter den helt store titel, siger han.

Se indslag fra 2012, hvor TV2 Nord fulgte Morten Kim Strandberg til DM i fodboldgolf i Nørager.
Louise Toft-Hansen, Svinkløv

play Fem år efter badehotellet brændte: - Denne dag vil altid gi’ et gib i mig

Brøndby-Aab

AaB lider nederlag til Brøndby

Rasmus Rasmussen Spartathlon

Rasmus har løbet 246 kilometer i Grækenland: - Det var lidt uvirkeligt, om det virkelig kan passe

Kunsten Aalborg

550.000 kroner forsvundet fra værk: Kunsten-direktør overrasket over medierne

Louise Toft-Hansen, Svinkløv

play Fem år efter badehotellet brændte: - Denne dag vil altid gi’ et gib i mig

Brøndby-Aab

AaB lider nederlag til Brøndby

Rasmus Rasmussen Spartathlon

Rasmus har løbet 246 kilometer i Grækenland: - Det var lidt uvirkeligt, om det virkelig kan passe

Til forsiden

Til forsiden