Foto: Tv2nord.dk

Nordjyderne holder med Frankrig

I morgen spilles EM-finalen mellem Frankrig og Portugal, og ikke overraskende, så er det Frankrig, der er favorit hos nordjyderne.

Kigger man på regionerne, så holder Aalborg også kaldet for Nordens Paris relativt mere med Frankrig end odenseanerne, som håber på Ronaldo og Co. Om det er relationen mellem den franske hovedstad og Nordens Paris, der forklarer aalborgensernes tilhørsforhold, vides dog ikke. Frankrig er også favoritten hos de danske spillere.

- Der er ingen tvivl om, at det er Frankrig, som vi forventer, der vinder. Frankrig er bare blevet bedre, som turneringen er skredet frem, hvorimod Portugal jo kun har vundet én kamp i ordinær tid. Groft sagt, så står en portugisisk sejr og falder med Ronaldo, siger oddssætter hos Danske spil, Jan Trier.

Det er ikke den store overraskelse, at Frankrig er i finalen, men derimod er det en stor overraskelse, at Portugal har spillet sig frem til den sidste kamp, og med fem uafgjorte og én sejr, er det da heller ikke disse udfald af kampe, som man normalt forbinder med et finalehold.

Mere overraskende er det måske, at fra før EM blev skudt i gang har kvinderne troet mere på Portugal end Frankrig. Kvinderne står for 20 procent af alle odds på Portugal som vinder af EM, hvorimod andelen af kvinder, der har haft Frankrig som favorit, er på 18 procent, det oplyser Danske Spil.