Danny Abdalla. Arkivfoto fra 2008. Foto: Claus Bech, Scanpix

Nordjysk bandeleder på tålt ophold tiltalt for grove forbrydelser

Den tidligere leder af Den Internationale Klub i Aalborg Danny Abdalla er anklaget for voldtægter og skyderier begået i Nordjylland. Og det selv om han lever på tålt ophold i Danmark.

Dagblandet Information skriver i dag, at den tidligere bandeleder fra Aalborg, Danny Abdalla, står tiltalt for stribevis af nye forbrydelser. Og det selv om han flere gange er blevet udvist af Danmark, og altså lever på tålt ophold.

Ifølge Information står Danny Abdalla denne gang tiltalt for 36 forhold, hvoraf mange af dem er grove lovsovertrædelser.

Dagbladet har fået aktindsigt i det omfattende anklageskrift, som rummer anklager om skyderier, narkokriminalitet, afpresning og voldtægter. Forbrydelserne er ifølge anklageskriftet sket i en række nordjyske byer: Halvrimmen, Hjørring, Hjallerup, Løgstør, Nykøbing og Hurup.

Danny Abdalla selv nægter sig skyldig i alle de grove forhold.

Retssagen mod ham begynder den 3. oktober ved retten i Holstebro, hvor der er afsat 15 dage til sagen.

Danny Abdalla var leder af banden Den Internationale Klub i Aalborg, og er tidligere blevet udvist fra Danmark to gange. Først i 2003, da han fik otte års fængsel for grov narkokriminalitet. Så igen i 2012, da han blev idømt et år og otte måneders fængsel for røveri. Ifølge sin egen forklaring er Danny Abdalla dødsdømt i Libanon, som han er udvist til, og derfor kan udvisningen ikke effektueres. Han er derfor blevet i Danmark på tålt ophold.

I 2015 blev han pålagt dagligt at melde sig på udrejsecenteret i Sandholm, også kendt som Sandholmlejren. Men i 505 dage i træk, fra juni 2015 til oktober 2016, dukkede han ikke op. 

Han færdes i stedet frit i Nordjylland, indtil han blev anholdt i Hjallerup den 18. oktober.