LIGE NU:

Nordjysk målmand valgt i NHL-draften: - Det er helt vildt

Det nordjyske målmandstalent Mads Søgaard blev lørdag valgt i NHL-draften, hvor klubberne i verdens bedste ishockeyliga sikrer sig kontraktrettighederne til de største ishockeytalenter i verden.

Lørdag den 22. juni 2019 er en dato, som for altid vil have indprentet sig i hukommelsen på 18-årige Mads Søgaard fra Aalborg.

Den unge ishockeymålmand blev nemlig valgt af Ottawa Senators i den såkaldte NHL-draft, og dermed kan vejen være banet for en fremtid mellem målstolperne i verdens bedste ishockeyliga, NHL.

Det årlige draftevent, hvor de 31 NHL-klubber har mulighed for at sikre sig kontraktrettighederne til de største ishockeytalenter i verden, finder i år sted i Vancouver. Mads Søgaard var sammen med sin familie til stede i den canadiske by, da Ottawa Senators i anden runde af draften sagde aalborgenserens navn i højttalerne.

- Det er helt vildt. Jeg havde fornemmelsen, da de tradede op, at det godt kunne være nu. Men jeg havde ikke regnet med, at jeg skulle draftes af Ottawa. Det bliver helt vildt godt, tror jeg. Jeg er ikke i tvivl om, at de om nogle år er én af topklubberne i NHL, og at de vil have mig til at være en del af det er helt vildt fedt, siger Mads Søgaard til TV 2 SPORT.

Draften er det første nåleøje, unge ishockeytalenter typisk skal igennem for at nå målet om at komme til at spille i den nordamerikanske liga, som er hjemsted for verdens bedste ishockeyspillere. Igennem historien er det lykkedes 23 danske ishockeytalenter at blive draftet.

Femte draftede nordjyde

Mads Søgaard er den femte nordjyde, der bliver valgt i NHL-draften. Heinz Ehlers fra Aalborg blev valgt i 1984, hans søn Nikolaj Ehlers blev valgt i 2014, mens frederikshavnerne Mathias From og Joachim Blichfeld blev draftet i 2016.

Nikolaj Ehlers er indtil videre den eneste nordjyske ishockeyspiller, der har spillet i NHL. Han optræder for den canadiske klub Winnipeg Jets og står i en alder af 23 år noteret for 319 kampe og 206 point i ligaen.

18-årige Mads Søgaard har efter lørdagens draft gode kort på hånden i forhold til at gå i Nikolaj Ehlers' fodspor. Han får med al sandsynlighed en kontrakt med Ottawa Senators og vil i de kommende år få muligheden for at udvikle sit målmandsspil og rykke tættere på en plads i klubbens NHL-trup. I Ottawa kan Mads Søgaard blive holdkammerat med landsmanden Mikkel Bødker.

- Det er jeg helt vildt glad og stolt over. Det er en god organisation og alle har været rigtig søde ved mig. Jeg håber og tror på, at jeg spiller NHL om tre til fire år, siger Mads Søgaard til TV2 Nord.

Søgaard spiller i øjeblikket for den canadiske klub Medicine Hat Tigers i juniorligaen Western Hockey League. Den to meter høje målmand har fået sin ishockeyopdragelse i Aalborg, men spillede en enkelt sæson i Esbjerg, før han i sommeren 2017 rykkede til Nordamerika i håbet om at gøre NHL-drømmen til virkelighed.

Første del af den drøm blev opfyldt lørdag.