Nordjysk politiker flipper ud over DR-artikel om Søren Pape

Rådmand i Aalborg Kommune raser over DR-dækning af Søren Pape Poulsen.

- Hvis I ikke selv kan mærke, at I stinker, så har I større problemer, end I aner.

Sådan lyder det fra Morten Thiessen (K), der er rådmand for Børn og Unge i Aalborg Kommune.

Politikeren for Det Konservative Folkeparti er nemlig godt træt af en artikel, som DR lørdag bragte om Søren Pape Poulsen i forbindelse med partiets landsråd. Og utilfredsheden fik ham til tasterne.

Herover ses kommentaren, som Morten Thiessen skrev på Facebook.
Herover ses kommentaren, som Morten Thiessen skrev på Facebook.

Morten Thiessen indleder sin kommentar til artiklen på Facebook med et "Vor herre bevares!"

Efterfølgende lufter han sin utilfredshed med DR's dækning af Søren Pape Poulsen og partiformandens ægtefælle Josue Medina Vasquez.

Ekstra Bladet afslørede tidligere, at Søren Pape Poulsen havde spredt usandheder om sin dominikanske mands familieforhold samt religion.

Morten Thiessen giver dog ikke meget for DR-artiklen, som han vurderer til at være 'rendestensniveau'. DR går ifølge ham ikke efter bolden, men derimod manden.

- Hvis det havde været et eller andet nulmedie, så havde jeg ikke været irriteret over det, men Danmarks Radio det er noget andet. Der forventer man simpelthen noget mere, fordi det er et public service-medie, som vi allesammen betaler til, siger rådmanden, da TV2 Nord taler med ham via telefonen.

I opslaget skriver Morten Theissen videre:

- Hvis det her er niveauet, DR kan præstere, kan jeg ikke love, at vi vil begrænse besparelserne til de 270 millioner kroner, der ligger i det nuværende politiske forslag.

Brud på armslængdeprincippet?

Er det ikke mediernes rolle at afdække sådanne forhold om Søren Pape Poulsen?

- Nej, det er irrelevant for det politiske, og det er ved siden af skiven. DR skal ikke være en discount-version af Se og Hør, siger Morten Thiessen.

Hvordan ligger dine udtalelser om potentielle besparelser i tråd med armslængdeprincippet?

- Det ligger fint i tråd med det. Vi skal have en kvalitetsforventning. Der er ikke tale om, at vi skal være politiske sensorer overfor, hvad der konkret bliver bragt og ikke bragt. Men grundlæggende kan det ikke nytte noget, at man ikke kan finde ud af, hvad der er vigtigt i forhold til en væsentlig politisk begivenhed. Så er kvaliteten ikke høj nok, og så må vi finde ud af, hvad der så skal ske med det foretagende, siger politikeren og fortsætter:

- Jeg synes, at det er en helt normal diskussion, som man bør og må have om en central institution som Danmarks Radio. Så budskabet fra mig er, at det er for ringe kvalitet, og vi har lov til at forvente noget mere, siger politikeren, inden han gør det klart, at han håber, at partiernes politiske programmer kommer mere i fokus.

Mandag er kommentaren slettet fra Facebook - Morten Thiessen holder fast i sin kritik og siger til TV2 Nord, at han ikke selv har slettet den.


Seneste nyt

fra Nordjylland