Derfor dukkede Støjberg pludselig op til kongeligt bal med Pape

Partiformanden fra Nordjylland skulle ikke have dannet par med Søren Pape, men i sidste øjeblik mødte de alligevel op sammen.

Den nordjyske folketingskandidat Inger Støjberg mødte noget overraskende op til Dronningens 50-års regeringsjubilæum med den konservative statsministerkandidat, Søren Pape Poulsen, ved sin side.

På den røde løber ved den kongelige fejring stod han sammen med Støjberg i stedet for sin mand Josue Medina Vasquez.

- Det var egentlig tilfældigt, at vi endte sammen. Men kan man få en bedre ledsager? Det tror jeg ikke, sagde Inger Støjberg til B.T.

Josue Medina Vasquez stod ellers på den officielle gæsteliste. Han har dog været genstand for massiv pressedækning de seneste uger, efter Ekstra Bladet har afdækket, hvordan Papes mand har pyntet sig med lånte fjer ved flere lejligheder.

Men det var ikke derfor, at Inger Støjberg pludselig stod ved Søren Papes side på den røde løber, lød forklaringen fra den konservative formand.

- Han (Josue Medina Vasquez, red.) er kommet med en flyver i dag og var meget utilpas. Så vi prioriterede, at det var bedre, hvis han kommer med i morgen aften i stedet for i aften, fortalte han.

Private venner i årevis

Inger Støjberg og Søren Pape har været private venner og har blandt andet rejst sammen. Men efter Søren Pape og De Konservative stemte for at stille Støjberg for en Rigsret, har deres private venskab været sat på pause, fremgår det af en reportage i Berlingske.

Søren Pape er havnet i et mindre stormvejr på grund af flere usandheder, som han har fortalt om sin mand Josue Medina Vasquez. Blandt andet har Søren Pape fortalt, at hans mand er nevø til præsidenten i Den Dominikanske Republik, og at han er jøde.

Men begge dele viser sig at være usande.

Pape har siden været ude at beklage.

Støjbergs comeback

Den tidligere næstformand i Venstre stiftede i juni Danmarksdemokraterne, som i skrivende stund står til cirka hver 10. stemme i meningsmålingerne.

Støjberg stiller op i Nordjylland, hvor hun kommer til at stå i direkte duel med Mette Frederiksen om de nordjyske stemmer.

- Jeg vil føre borgerlig politik, og det vil Socialdemokratiet helt sikkert ikke. Så vi støder da nok hovederne sammen et par gange, sagde Inger Støjberg i i august til TV2 Nord om sin politiske modstander Mette Frederiksen, der også stiller op i Nordjylland.


Seneste nyt

fra Nordjylland