Foto: Statsministeriet

Nordjysk skoleklasse pryder statsministerens julekort

0.D på Gl. Hasseris Skole har sendt deres bud på en rigtig juletegning ind til statsministeren - nu bliver det sendt videre ud i verden på et julekort.

Hvert år sender den danske statsminister flere hundrede julekort ud til stats- og regeringschefer, organisationer og andre kontakter fra ind- og udland.

Og i år vil det julekort være prydet af en fantasifuld og flot farvet tegning lavet af 0.D på Gl. Hasseris Skole, afslører statsminister Lars Løkke Rasmussen.

- De seneste par år har jeg bedt børn og unge derude om at hjælpe mig med at lave kortet, og i år er det 0.D fra Gl. Hasseris Skole, der har lavet en superflot tegning, som man bare bliver glad af at kigge på. Det er jul, det er nisser, det er juletræer, det er snemænd. Og det er så det, der pryder det julekort, jeg sender rundt til kolleger rundt omkring, siger Lars Løkke Rasmussen.

Alle børn har bidraget

Tegningen er blevet udvalgt fra alle de bud, der er blevet sendt i den konkurrence, Statsministeriet udskrev i efteråret. Her blev alle børn og unge opfordret til at sende tegninger, udklip eller fotos ind.

Og at det lige skulle gå hen og blive 0.D på Gl. Hasseris Skole var lidt af et lykketræf fortæller Lotte Fischer Danielsen, der er leder af indskolingen.

- 0.D er den eneste klasse på skolen, der har sendt en tegning ind, og i år er første gang, vi har deltaget. Men vi har altså en børnehaveklasseleder, der er vildt god til at skabe den her følelse af fællesskab i en klasse, og hun mente lige, hun kunne gøre det med sådan et kort, hvor alle børn bidrog, siger Lotte Fischer Danielsen.

Torsdag formiddag skal den gode nyhed så gives til børnene - og det bliver lidt en udfordring, når nu skolen gik på juleferie allerede tirsdag. Men der vil alligevel blive en samling i skolens fritidsordning, hvor statsministerens hilsen skal afspilles, siger indskolingslederen.

- Vi er mega stolte af at være endt på det her julekort. Det er helt vildt fedt. Det er skønt, at det var os, der blev valgt, siger Lotte Fischer Danielsen.

00:52 Luk video