LIGE NU:

Nordjysk stutteri tjener trecifret millionbeløb

Det nordjyske stutteri Helgstrand Dressage med den tidligere toprytter Andreas Helgstrand i spidsen præsenter et overskud på 110 millioner kroner.

Det har været et forrygende år for stutteriet Helgstrand Dressage, der er placeret i Vodskov.

Stutteriet med den tidligere toprytter, Andreas Helgstrand, i spidsen har kunnet fremvise en årsrapport, der viser at overskuddet af hestesalget i 17/18-regnskabet er oppe på 110 millioner kroner. Sidste år var overskuddet på 68,5 millioner kroner.

- Det er en god følelse, at det man gør er det rigtige. Vi er meget tilfredse, og håber selvfølgelig at udviklingen den fortsætter, siger ejer af Helgstrand Dressage Andreas Helgstrand.

Det er dog ikke uvant for Andreas Helgstrand, at hans stutteri kan præstere et overskud. For 10 år siden startede stutteriet, hvor de lånte penge for at komme i gang, men fra start har der altid været overskud i forretningen.

- Jeg kan huske, at det første år jeg startede, der havde jeg allerede 4 millioner kroner i overskud, siger Andreas Helgstrand.

Succesen bag stutteriet skal findes i deres forretningsmodel, hvor de har ramt noget i markedet, hvor der var et lille hul.

- En ting, det er, at vi satser på at købe hestene tidligt og også de dyre heste og tør at give penge for dem – det har så vist sig at være rigtigt. Det andet er, at alt er til salg i vores butik her. Det er ikke sådan, at der er tre heste, vi ikke vil sælge, fordi vi selv vil bruge dem. Det er der måske nogle af vores konkurrenter, der gerne vil, fordi de gerne vil ride stævner eller drømmer om at komme til OL eller sådan noget. Vi har valgt, at alt er til salg. Vi kører det mere som en forretning end vi prøver at få en hest til OL, siger Andreas Helgstrand.

Selvom det store overskud nok kan stige nogen mennesker til hovedet, så holder Andreas Helgstrand benene solidt plantet i jorden.

- Man kan kun spise sig mæt en gang. Selvfølgelig er det sjovere og fedt nok at tjene nogle gode penge og vi kan lave nogle sjove ting. Det har gået godt i mange i år, så det ændrer ikke så meget, udover at vi kan satse mere, siger Andreas Helgstrand.

Årsrapporterne for stutteriet har vist fremgang de seneste år, men alligevel kan fremtiden være svær at spå om.

- Det vil tiden vise. Jeg er glad som det går og har fået min drøm opfyldt, siger Andreas Helgstrand.