SENESTE NYT:

Nordjysk virksomhed sælger whiskysamling til 4 millioner kroner

Et ekstremt sjældent sæt med seks flasker Macallan-whisky er sat til salg ved nordjyske Rare Wine Invest. Prisen er 4,1 millioner kroner.

Hver eneste dag er der dyre dråber gennem systemet ved nordjyske Rare Wine Invest. Det er dog ikke hver dag, en whiskysamling til 4,1 millioner kroner bliver sat til salg.

Nu er det lykkedes en mand at samle en komplet serie med seks flasker Macallan-whisky fra Lalique Collection, og samlingen kan købes gennem vininvesteringsvirksomheden Rare Wine Invest i Nordjylland.

- Man skal være lavet af stål for ikke at blive en lille smule rørt over at stå foran seks så sjældne flasker. Det er helt unikt at se dem sammen, og at de lige nu befinder sig på dansk jord, havde ingen formentlig regnet med, siger Anders Børsen, der er direktør ved Rare Wine Invest.

Lalique Collection er frigivet over en periode på ti år mellem 2007 og 2016. Hver flaske er produceret i mellem 400 og 470 eksemplarer, og whiskyen i de seks flasker er mellem 50 og 65 år gammel.

quote - Man skal være lavet af stål for ikke at blive en lille smule rørt over at stå foran seks så sjældne flasker.

Anders Børsen, direktør, Rare Wine Invest

Havde man købt flaskerne, da de blev frigivet, ville den samlede udsalgspris være på cirka 680.000 kroner. Men fordi folk har drukket whiskyen, og der dermed er blevet færre af dem, er prisen røget i vejret. Og prisen på dem vil fortsat stige, lyder det fra Anders Børsen.

- Hvis man ellers kan holde sig fra at drikke dem, er der nærmest garanti for en solid værdistigning, for flaskerne bliver kun mere og mere sjældne, som årene går, siger han.

Whiskyen bliver ikke bedre med alderen, men bliver flaskerne behandlet godt, holder den smagen.

Anders Børsen med en af de sjældne flasker.
Anders Børsen med en af de sjældne flasker.
Foto: Rare Wine Invest

Ekstra sikkerhed

Generelt har Rare Wine Invest et meget højt sikkerhedsniveau, når de opbevarer drikkevarerne, men de seks flasker Macallan-whisky er ekstra godt bevaret.

- Det her er ekstraordinært, så vi gør noget ekstra, siger Anders Børsen, der dog ikke vil ud med, hvad ”ekstra” indebærer – netop af hensyn til sikkerheden omkring flaskerne.

Ifølge Anders Børsen er det dog kun i en kort periode, at whiskyen får lov at blive passet på i Nordjylland.

quote - Jeg føler mig ret overbevist om, at samlingen snart bliver solgt. 

Anders Børsen, direktør, Rare Wine Invest

- Jeg føler mig ret overbevist om, at samlingen snart bliver solgt. Enten ender den hos en dansk investor, som ser det som en investering, eller ved en samler i Asien for eksempel, siger han.

Lalique Collection er et samarbejde mellem den skotske whiskyproducent The Macallan og den franske krystalglasspecialist Lalique.