Simon Hald skiftede inden denne sæson Aalborg-trøjen ud med en Flensburg Handewitt-trøje. Foto: Henning Bagger (Scanpix)

Nordjysk VM-debutant: Håber vi kan gå hele vejen

Både Martin Larsen og Simon Hald, der begge har trådt deres håndboldsko i Aalborg Håndbold, står overfor VM-debut på hjemmebane.

Når Danmark torsdag aften betræder halgulvet i en udsolgt Royal Arena, så er det med to nordjyske VM-debutanter i truppen.

Både Martin Larsen og Simon Hald, der begge har en fortid i ungdoms- og seniorafdelingen hos Aalborg Håndbold, er nemlig blandt landstræner Nikolaj Jacobsens udvalgte til slutrunden, der afvikles på både dansk og tysk grund.

- Det gør da lige, at det er 5-10 procent sjovere at skulle løbe ind, når der er så mange danskere. Det bliver en kæmpe oplevelse og rigtig fed slutrundedebut, lyder det fra Simon Hald.

Det nordjyske fyrtårn, der måler 203 centimeter, skiftede inden denne sæson til storklubben SG Flensburg Handewitt. Et karrieremæssigt stort skridt op ad stigen fra den danske lige til den tyske Bundesliga. Og nu kan Simon Hald altså også stå overfor sin slutrundedebut, når Danmark torsdag aften møder Chile. Og der er tilsyneladende gode muligheder for spilletid til nordjyden.

- Jeg ved ikke noget endnu, men qua Henriks (Henrik Toft, red.) skade kan det godt være, at jeg starter i turneringen, og så må vi se. Når man er med her, så er man altid i spil. Men jeg ved også godt, at jeg ikke er en af de allermest centrale på holdet, lyder det fra 24-årige Simon Hald.

Danmark er nævnt blandt favoritterne til turneringen, men det til trods tør Simon Hald ikke at spå om resultatet.

- Jeg håber, at vi går hele vejen. Men jeg ved også, at det bliver utroligt svært. Så det handler om at finde den rigtige kampform og det rigtige spændingsniveau - for så har vi også så godt et hold og så gode spillere, at vi kan gå hele vejen, siger Simon Hald.

Kampen mellem Danmark og Chile fløjtes i gang torsdag klokken 20.15.