Jesper Amstrup (tv.) og Kasper Kristensen ledte selv efter et kursus, der kunne gøre dem klogere på medicin-uddannelsen og afklare dem i deres valg af uddannelse. Det fandt de aldrig, så derfor har de to nordjyske studerende selv oprettet et kursus for potentielle medicinstuderende. Foto: PR-foto

Nordjyske drenge mærker stor interesse for nyt medicinkursus

Kasper Kristensen og Jesper Amstrup, der begge to er medicinstuderende i Aalborg, mærker stor interesse for deres nye medicin-kursus, der skal forberede nye studerende til livet på uddannelsen

Selv om en bestemt uddannelse står aller øverst på ens ønskeliste, når man skal søge ind på et studie, kan der godt melde sig lidt tvivl: For er det nu også det her, man skal? Hvordan vil studiet være, og er det overhovedet noget, man har lyst til, når det kommer stykket?

Sådan var det også for Kasper Kristensen og Jesper Amstrup, da de for to år siden stod foran deres eget valg af uddannelse. De havde begge to søgt ind på medicin i Aalborg som deres førstevalg, men de manglede en forsmag på uddannelsen - en slags kursus, som ikke fandtes, opdagede de.

Derfor har de nu oprettet deres helt eget forberedende kursus, "Cusum Præ Medicus", for nye medicinstuderende på Aalborg Universitet. Det skal afholdes for første gang den 17. og 18. februar, og det har allerede vakt stor interesse. 

Kasper Kristensen (tv.) og Jesper Amstrup varetager selv en del af undervisningen på det forberedende kursus, men har også deltagelse fra en ung uddannet læge. Foto: PR-foto

- Vi har næsten fyldt op på holdet, og vi oplever, at mange af deltagerne har brug for at få en mere konkret indføring i, hvad medicin-studiet indeholder og at høre fra nogen, der selv har prøvet det. De har læst en masse om studiet, men har brug for konkret viden og oplevelser fra nogen, der selv har mærket studiet på egen krop, fortæller Jesper Amstrup.

- Vi giver deltagerne et indblik i, hvordan medicin-studiet er skruet sammen, og hvordan det er at gå på studiet. Det ved vi begge meget om. Samtidig har vi en aftale med en ung læge, som kommer og fortæller om sit arbejde på sygehuset, fortsætter han.

Pres på for at vælge rigtigt

Kasper Kristensen og Jesper Amstrup mærker begge, at flere af kursusdeltagerne er meget fokuserede på at vælge den rigtige uddannelse første gang, fordi de ved, at et forkert valg kan betyde, at de får færre år med SU - og i værste tilfælde at de ikke får lov til at vælge en anden uddannelse på grund af regeringens fremdriftsreform.

- Mange af dem, der tilmelder sig kurset, føler sig pressede, og de er glade for, at de har muligheden for at få mere viden om uddannelsen, så de har større mulighed for at træffe det rigtige valg af uddannelse i første omgang, fortæller Kasper Kristensen.

Kurset Cursum Præ Medicus har endnu få ledige pladser tilbage på første kursusgang i vinterferien. Mere information om kurset kan findes på Facebook-siden ”Cusum Præ Medicus”.

Medicinstudiet i Aalborg

  • I 2017 søgte 1833 ind på Medicin på Aalborg Universitet, 368 havde uddannelsen som 1. prioritet. 165 blev optaget
  • 80 procent af ansøgerne optages på baggrund af karaktergennemsnit via kvote 1. Karakterkravet lå i 2017 på 10,6
  • 20 procent af ansøgerne optages via kvote 2. Her gælder en såkaldt ”konkret helhedsvurdering”, hvor der lægges vægt på et karaktergennemsnit i adgangskravsfagene og på andre særligt relevante aktiviteter udover den adgangsgivende eksamen
  • Ansøgningen skal sendes inden den 15. marts for at blive vurderet ift. kravene for både kvote 1 og kvote 2