Fra venstre ses: Undervisningsminister Merete Riisager, de tre hhxdrenge fra Aalborg Handelsskole, de fire unge htx-vindere fra Rybners i Esbjerg, Lars Kunov, direktør i Danske Erhvervsskoler og –Gymnasier og Claus Rosenkrands, uddannelsespolitisk chef i Dansk Erhverv. Foto: Pressefoto

Nordjyske elever vinder DM i Erhvervscase

Tre hhx-elever fra Handelsgymnasiet Aalborg har vundet årets DM i Erhvervscase. De har udtænkt en innovativ app for en sportsforretning.

En robot, der kan hente medicin til ældre. Et aktivitetsskab, hvor du gratis kan låne sportsudstyr. En tøjkollektion til gamere. Og en ny resale-platform til salg af brugt sportstøj. Det var blot nogle af de mange nyskabende idéer, der blev præsenteret af unge hhx- og htx-elever, der i dag konkurrerede ved DM i Teknologi og Erhvervscase på Børsen i København.

Det er Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier og Dansk Erhverv, der i fællesskab arrangerer DM i Teknologi og Erhvervscase for at udfordre eleverne inden for teknologiske opfindelser og erhvervstalent.

Nu har vi arbejdet så hårdt på det, så selvfølgelig var det perfekt at vinde

Benjamin Bailey, elev, Handelsgymnasiet Aalborg

- Jeg havde selv lejlighed til at gå rundt ved standende og høre og se, hvad de unge finalister har opfundet. Man kan kun blive imponeret, siger uddannelsespolitisk chef i Dansk Erhverv, Claus Rosenkrands Olsen.

For hhx-holdene var det erhvervscasen Sportsmaster, som eleverne skulle tage udgangspunkt i. Og her udmærkede tre elever fra Aalborg sig altså, og blev belønnet med guldmedaljer.

Anders Winther Albrechtsen, Rasmus-Emil Herum og Benjamin Bailey, der går på hhx på Handelsgymnasiet Aalborg har udviklet en app, der indeholder en webshop og resale-platform.

Sejren blev af dommerne begrundet med, at appen var både innovativ og økonomisk bæredygtig.

- Nu har vi arbejdet så hårdt på det, så selvfølgelig var det perfekt at vinde, siger Benjamin Bailey fra Handelsgymnasiet Aalborg.

Fire htx-elever fra Rybners i Esbjerg vandt desuden finalen i DM i Teknologi med deres opfindelse af en hæve-sænke skraldespand.