01:37

En hemmelig kasse med råvarer, 3 retter og 12 gæster er udgangspunkter for to kokkeelever, der forbereder sig til DM for kokkeelever.

Nordjyske kokkeelever forbereder sig til DM

To ud af 10 elever på Aalborg Techcolleges talenthold for kokkeelever forbereder sig på det meste, inden de skal til DM for kokkeelever.

En kasse med råvarer, tre retter, og 12 gæster. Det er tæt på, at være det Anders Høst og Oskar Niis ved om den opgave de skal på, når de deltager i DM for kokkeelever i Herning d. 19 marts. 

- Vi kender hovedretten. Men forretten og desserten er uvis, fortæller Oskar Niis, mens de går og øver på alverdens forskellige retter i køkkenet på Aalborg Techcollege. 

Træningen foregår hver mandag, fordi de to kokkeelever kan holde fri fra deres normale elevpladser hos Bryghuset Vendia i Hjørring. Derfor er det deres fritid, de bruger på at træne. 

- Det er jo fordi, man gerne vil vinde. Og så er det lige meget for Oskar og mig, om det er arbejdstid eller fritid, fortæller Anders Høst. 

Når det ikke er restuarantchefen på Bryghuset Vendia, der svinger pisken over de to kokkeelever, så er det Søren Sørensen, der er faglærer på Aalborg Techcollege. Og han har høje forventninger til de to kokke aspiranter.

- Anders og Oskar er nogle af de bedst kokkeelever, vi har her på techcollege, og de er et super makkerpar. Så en podiaplads, det skal vi have, fortæller Søren Sørensen. 

Ambitionerne fejler da heller ikke noget hos drengene selv. 

- Jamen, alt andet end at vinde, det er da lidt spild af tid, fortæller Oskar Niis. 

Vinderen af danmarksmesterskaberne i Herning den 19. marts, går videre til de nordiske mesterskaber, der afholdes i maj.