Nordjyske restauranter får grøn Michelin-stjerne

Det blev ikke til helt til en Michelin-stjerne, men det er til gengæld blevet til flere eftertragtede grønne stjerner til Nordjylland.

To anerkendelser er blevet uddelt af Michelinguiden til Nordjylland.

Restaurant Alimentum i Aalborg og Tri i Agger har netop fået en grøn stjerne ved uddelingen i Helsinki. 

Alimentum så dagens lys i januar 2019, hvor Simon Bjerre Kvist, restaurantchef, og Søren Birch, køkkenchef, åbnede restauranten. 

Den grønne stjerne blev introduceret i 2020, og den går til restauranter, som går forrest i at lave bæredygtig mad - og naturligvis stadig lave en gastronomisk oplevelse. Det gælder eksempelvis om at bruge lokale fødevarer eller reducere madspild.

De to er henholdsvis restaurant- og køkkenchef, og de to er taget til Helsinki for at modtage anerkendelsen og få stjernen med hjem til Aalborg. 

Allerede på forhånd havde madanmelder hos Gastro, René Langdahl, spået Restaurant Alimentum gode muligheder for at tage få en Michelin-stjerne - men han nævnte, at den grønne stjerne også var en mulighed for restauranten.

- Min begrundelse for, at Alimentum skal have det, er den samme som for Tri og Villa Vest. De har en rød tråd i køkkenet, som dels spiller på bæredygtighed, men der er også en gastronomisk rød tråd, som Michelin sætter pris på. Der er en klar personlighed på tallerkenen, som er grøntsagsbaseret, hvor de virkelig lægger vægt på velsmagende grøntsager. Men de er også gode til fisk og kød, forklarede madanmelderen om en mulig Michelin-stjerne tidligere til TV2 Nord. 

Tri i Agger fik allerede sidste år en Michelin-stjerne, og sandsynligheden er stor for, at de beholder den, selvom de også har modtaget den grønne stjerne. 

Sidste år fik også Villa Vest i Lønstrup en Michelin-stjerne. De to restauranter var de første til at modtage hæder og anerkendelse fra Michelinguiden i Nordjylland.

Opdateres...


Seneste nyt

fra Nordjylland