Om lidt afgøres det: Mulig stjerneregn over nordjyske restauranter

Flere nordjyske restauranter venter i øjeblikket i spænding på, om de modtager de prestigefyldte kulinariske Michelin-stjerner.

Det er ikke mere end et år siden, at Villa Vest i Lønstrup og Tri i Agger satte Nordjylland på det gastronomiske verdenskort, da de hver fik én Michelin-stjerne.

Nu har de muligheden for at gøre det igen, når stjernerne i aften skal deles ud i den finske hovedstad Helsinki. 

- Jeg kan ikke forestille mig andet, end de får stjernerne igen. Det er meget sjældent, at man får dem pillet fra sig så hurtigt. Men stederne har heller ikke forandret sig henover det seneste år, hvor de har holdt den samme køkkenstil og køkkenchefer, siger René Langdahl, der er madanmelder for Gastro. 

Men i følge madanmelderen kan der være flere stjerner på vej til Nordjylland.

René Langdahl spår Restaurant Alimentum i Aalborg til at være en af de næste nordjyske restauranter, der kan få en af de eftertragtede stjerner.

- Min begrundelse for, at Alimentum skal have det, er den samme som for Tri og Villa Vest. De har en rød tråd i køkkenet, som dels spiller på bæredygtighed, men der er også en gastronomisk rød tråd, som Michelin sætter pris på, siger René Langdahl og fortsætter:

- Der er en klar personlighed på tallerkenen, som er grøntsagsbaseret, hvor de virkelig lægger vægt på velsmagende grøntsager. Men de er også gode til fisk og kød. 

FAKTA OM MICHELIN-GUIDEN

Systemet med karakterer som stjerner blev indført i 1930'erne. I guiden vurderes maden på spisestederne med en karakter fra en til tre Michelin-stjerner. Michelin-guiden er en bog med anmeldelser og anbefalinger af især restauranter.

Den blev første gang udgivet i Frankrig i år 1900 af den franske dækfabrikant André Michelin. Den blev uddelt gratis på autoværksteder og bilforhandlere for at hjælpe bilejerne med at finde benzintanke og værksteder samt i mindre grad overnatnings- og spisesteder.

Kilde: TV 2

Hvis Aalborg-restauranten får en stjerne, kan det både være en normal stjerne eller en grøn stjerne. Den grønne stjerne blev introduceret i 2020 og tilfalder restauranter, der går forrest, når det gælder bæredygtighed.

Madanmelderen tror dog også, at eksempelvis Restaurant Okê på Ruths Hotel i Skagen kan stå til at få en stjerne.

- Jeg vil dog sige, hvis der skal være en anke med Alimentum, så er det, at de har en almindelig restaurantmenu, men de har også noget oppe i baren med fuldt udtræk, som kan trække i den anden retning med en Michelin-stjerne. 

Uddelingen af Michelin-stjerne finder sted i Helsinki i Finland klokken 17 dansk tid, hvor TV2 Nord følger uddelingen.Seneste nyt

fra Nordjylland