Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Nordkraft lægger hus til indsamling til krigsveteraner

Nyt velgørenhedsarrangement samler ind til glemt gruppe - krigsveteranerne.

Onsdag den 3. maj er Danmarks tidligere udsendte soldater i centrum for et stort velgørenhedsarrangement i Nordkraft i Aalborg. 

"Hjælp tilbage" er en mulighed for at give lidt tilbage til de krigsveteraner, der har givet en del af sig selv for sit fædreland, hvoraf mange lever med store ar på sjælen bagefter. Veteranerne ender ofte i ingenmandsland trods forsøg på politiske tiltag. 

- Ved at deltage i en velgørenhedsaften til fordel for veteranerne, kan man give noget tilbage til dem, der har kæmpet for os. De fleste soldater, som har været udsendt, klarer sig godt og lever i pagt med deres indsats. Mange kommer både styrket og beriget ud af det. Men andre veteraner har brug for hjælp, og det kan de få på landets veteranhjem, siger Lars Møller, der er medarrangør og har været jægersoldat i 25 år.

På aftenen fortæller Lars Møller selv om et meget anderledes liv, og hvad man som menneske kan lære af det. Derudover kommer den tidligere PTSD-ramte oversergent Lars Mikkelsen og fortæller om, hvordan han har lært at leve med sine ar på sjælen og har arbejdet sig til et normalt liv igen. Desuden vil Veteranhjemmets formand, Stig Ove Jensen, informere om Veteranhjemmets virke i Aalborg. 

- Vi garanterer en spændende aften med indlæg, der giver stof til eftertanke, forklarer arrangør Inger Droob.

Indtægterne fra billetsalget og eventuelle frivillige donationer ved billetkøb går ubeskåret til Veteranhjem Aalborg. Et sted, hvor veteraner kan søge kammerathjælp og få talt ud om oplevelser. Hjemmet stiller også hjælp, mad og seng til rådighed til veteraner, der er fysisk eller psykisk skadede.

- Alternativet for disse hårdest ramte er at bo på gaden, i skoven eller i værste tilfælde selvmord. Derfor er det så vigtigt, at vi sætter fokus på vilkårene for veteraner og værner om de tilbud, som veteranhjemmet giver tidligere udsendte soldater, lyder det fra Lars Møller.

Billetter til arrangementet kan købes her.