LIGE NU:

Nordmand i søgelys: 13-årig pige fortæller hun er blevet krænket på Nytorv

En 13-årig pige har anmeldt, at hun for en uge siden blev udsat for blufærdighedskrænkelse på Nytorv i Aalborg - i dag genkendte hun den mand, hun mener er gerningsmand, samme sted.

En 30-årig nordmand er kommet i politiets søgelys, efter en 13-årig pige har fortalt, at hun for en uge siden blev udsat for blufærdighedskrænkelse af manden. Det skulle være sket på Nytorv i Aalborg lige uden for McDonalds. Her har manden ifølge pigen blottet sig, hevet sit lem frem og svinget rundt med det, lavet bevægelser med underlivet og samtidig henvendt sig på engelsk til pigen.

Episoden er først i dag torsdag - en uge efter - kommet til politiets kendskab, idet pigen ikke tidligere har anmeldt krænkelsen.

Årsagen til, at politiet nu er gået ind i sagen, er, at den 30-årige nordmand torsdag gjorde sig uheldigt bemærket på Nytorv. Her opførte han sig særdeles pågående over for nogle unge mennesker på stedet, og hans opførsel blev for meget for en af dem, der var til stede. Han kontaktede politiet, og i forbindelse med at patruljen kom til stede, kunne den 13-årige pige, der tilfældigvis også var der, så oplyse, at hun havde set nordmanden før. Nærmere bestemt for en uge siden. Samme sted. Og så anmeldte hun blufærdighedskrænkelsen.

Den 30-årige nordmand blev anholdt, og han er efter endt afhøring løsladt.

- Han blev løsladt efter en juridisk vurdering, fortæller vagtchef hos Nordjyllands Politi, Jesper Sørensen.

Nordjyllands Politi hører gerne fra folk, der måtte have kendskab til den anmeldte - eller andre - episoder på Nytorv i Aalborg. Det kan ske på telefon 114.