00:18

Tre Norwegian afgange mellem Aalborg og København kom ikke i luften, og alle passagerer blev efterfølgende ombooket til nye afgange. Alle aflysningerne skete fordi et fly blev ramt af fugle.

Norwegian aflyser flyafgange: 250 nordjyske passagerer strandede i Aalborg Lufthavn

Tre Norwegian flyafgange mellem Aalborg og København er tirsdag aflyst. Alle passagerer bliver ombooket til nye afgange, lyder det fra flyselskabet.

Tirsdag morgen blev omkring 250 nordjyske flypendlere mødt af en aflyst afgang, da de skulle flyve med Norwegian fra Aalborg Lufthavn til København.

Afgangen klokken 08:40 blev aflyst på grund af tekniske fejl, lyder det fra Norwegian. I følge Aalborg Lufthavn var problemet helt præcist en Birdstrike. 

- I går aftes var der et Norwegianfly, der kom fra kom fra København, der i forbindelse med indflyvningen ramte nogle fugle – altså det vi kalder for en birdstrike, siger Rikke Mølgaard, der er salgs- og marketingdirektør i Aalborg Lufthavn og fortsætter:

- Det gør, at de passagerer, der skulle afsted til København her til morgen ikke kom afsted. Der var en teknikker, som var ude og se på flyet, og han vurderer, at det ganske enkelt ikke kan flyve.

Og det er ikke kun afgangen mod Kastrup klokken 08:40, der blev aflyst. Hele tre afgange er tirsdag blevet aflyst, på grund af samme fejl. 

- Vi forstår godt, at det er frustrerende for vores passagerer, men sikkerheden kommer altid først, siger Astrid Mannion-Gibson, der er kommunikations Manager i Norwegian.

Alle de berørte passagerer vil blive ombooket til nye flyafgange. 

Det er ikke første gang at Birdstrikes er skyld i aflysninger af afgange. I 2016 var der hele 36 tilfælde af Birdstrikes i Aalborg Lufthavn, men i år er det tal reduceret til 17 tilfælde.

- For at forhindre birdstrikes har vi foretaget nogle forskellige tiltag her i lufthavnen. Blandt andet er der sat gaskanoner op ude på landingsbanen som gør, at vi kan jage fuglene væk. Samtidig har vi fået et nyt system, så vi kan se, hvor fuglene er. Det hjælper vores mågejagere, så de bedre kan jage fuglene væk, siger Rikke Mølgaard.

Se interviewet med Rikke Mølgaard herunder. 

00:54 Luk video