Nu er den endelig dato fundet: Kommune vil undskylde til Gravenshoved-ofre

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) vil på vegne af byrådet undskylde.

Aalborg Kommune meldte mandag den 16 januar ud, at byrådet ville komme med en officiel, uforbeholden undskyldning til Gravenshoved-ofrene.

- Vi har som kommune lyttet og taget dem alvorligt, da de kom til os, og det håber jeg, at de også har oplevet, sagde borgmester Thomas Kastrup-Larsen(S) dengang.

Nu er den endelige dato fundet. 

Den 7. februar klokken 16.30 inviterer Byrådet i Aalborg Kommune nemlig tidligere elever på Gravenshoved Kostskole til officiel undskyldning på Rådhuset. Det oplyser kommunen på sin Facebook.

- Undersøgelsen og den politiefterforskning, som Syd- og Sønderjyllands Politi har foretaget, konkluderer at de tidligere elevers beskrivelser af hændelser på kostskolen generelt er troværdige, og derfor er det kun på sin plads, at vi tager konklusionerne i advokatundersøgelsen til efterretning, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen, der på vegne af byrådet vil sige undskyld.

Aalborg Kommune fik den 4. oktober 2021 overbragt en officiel klage på vegne af og underskrevet af 31 tidligere kostskoleelever, og antallet af underskrivere er siden da steget til omkring 100 personer.  

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Seneste nyt

fra Nordjylland