LIGE NU:

Nu er den klar: Tag toget direkte til Aalborg Lufthavn

Lørdag åbner den nye togbane til Aalborg Lufthavn, og fra søndag kan de første passagerer rejse med.

En tre kilometer lang bane til lufthavnen skal binde Nordjylland bedre sammen med både ind- og udland og gøre det lettere for rejsende at komme til og fra Aalborg.

Jernbanestrækningen, der har været tre år undervejs, indvies lørdag, og søndag kan de første passagerer stige på toget til og fra Aalborg Lufthavn.

- Den nye jernbane giver et massivt løft til den samlede infrastruktur i Nordjylland, der er så enorm vigtig for både borgere og erhvervslivet, siger Thomas Kastrup-Larsen, der er borgmester i Aalborg Kommune.

Tog Aalborg Lufthavn

Lukket åbning af banen

Den nye bane og station ved Aalborg Lufthavn indvies lørdag ved et lukket arrangement på grund af coronarestriktioner.

Indvielsen bliver blandt andet med transportminister Benny Engelbrecht. Han er sikker på, at banen kommer til at binde landet bedre sammen, når danskerne igen kan rejse mere frit.

- Med en direkte forbindelse til og fra lufthavnen vil det ikke kun blive nemmere at rejse til og fra Aalborg for rejsende fra både ind- og udland, men det vil – sammen med andre forbedringer på jernbanenettet - også give et løft til infrastrukturen i hele den nordjyske region, siger Benny Engelbrecht (S).

Børn har lavet indvielsessnoren

Når transportministeren skal indvie den nye togstrækning, skal han vanen tro klippe en snor. Men det er ikke en hvilken som helst snor – snoren er nemlig lavet af børn fra Børnehaven Ane Dam i Nørresundby.

- Det føles faktisk lidt dejligt, siger Silje Ellen Westergaard, der sammen med sine venner i børnehaven har lagt masser af energi i at klippe og laminere motiver af tog, fly og mennesker til snoren.

Børn fra Børnehaven Ane Dam i Nørresundby har lavet indvielsessnoren.

Udsigt til kortere rejsetider og færre signalfejl

Banen vil i løbet af de kommende år blive elektrificeret og opdateret med nyt signalsystem, så den kan benyttes af de nye el-tog. Det betyder ifølge områdechefen for Anlæg Vest hos Banedanmark, at der vil være kortere rejsetider, færre signalfejl og bedre og mere stabil togdrift.

- Indtil da håber vi, at passagererne vil være glade for den splinternye bane og station, der vil gøre det nemmere at komme direkte til og fra lufthavnen, siger områdechef Lars Blædel Riemann.

Det nye signalsystem forventes at være færdiginstalleret i 2024, og fra 2026 er det planen, at der skal køre el-tog på banen.

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Aalborg sygehus universitetshospital

Efter uro blandt plejepersonale: Aalborg Universitetshospital trækker brev tilbage

070321 sommehussalget bommer stadig

play Sommerhussalg boomer stadig under corona

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Til forsiden

Til forsiden