Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Nu falder den endelige dom: Er skolelærer skyldig i vold mod 2. klasseelever eller ej?

Vestre Landsret behandler i denne uge sagen om en 42-årig lærervikar, der af byretten blev kendt skyldig i vold, frihedsberøvelse og tvang mod 2. klasseelever.

I løbet af de næste par dage bliver det afgjort, om Vestre Landsret kender en 42-årig lærer skyldig i at have bundet, slået ydmyget og truet elever i 2. klasse på Gudumholm Skole i Storvorde ved Aalborg.

I juni 2018 kendte byretten i Aalborg ham skyldig i vold, frihedsberøvelse og t

Læs også Lærer tiltalt for at binde og slå elever i 2. klasse: - Det er fup og fidus

vang. I alt blev han kendt skyldig i otte forhold, mens han blev frikendt for 21 forhold i anklageskriftet.

Byretten idømte ham tre måneders betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste. Desuden frakendte de ham retten til erhvervsmæssigt eller i forbindelse med organiserede fritidsaktiviteter at have med børn og unge under 18 år at gøre i en periode på fem år.

Den 42-årige har hele tiden fastholdt, at han var uskyldig, og at anklagerne mod ham var det pure opspind, og derfor ankede han på stedet dommen til landsretten.

Det er nu op til Vestre Landsret at vurdere, hvorvidt den 42-årige lærer er skyldig eller ej.

Det er Vestre Landsret 1. afdeling i Aalborg, der behandler sagen. Sagen kører 21., 22., 23. og 24. januar.

Dét dømte byretten ham for

De otte forhold, hvor byretten fandt den 42-årige skyldig, drejede sig om, at han har tapet elever fast til bordene, bundet to elever til en stolpe, og at han havde slået elever over fingrene med en lineal og et kosteskaft. Desuden blev han dømt for i et tilfælde at have tvunget to elever til at holde en andens hænder fast, mens hun blev slået med et kosteskaft.

Læs også Lærer kendt skyldig i vold mod elever

I alt er volden, tvangen og frihedsberøvelsen gået ud over otte af klassens elever.

Læreren var ansat i et vikariat på Gudumholm Skole fra august til oktober 2015, men sagen begyndte først at rulle ved årsskiftet 2016/2017, hvor to elever fortalte deres forældre, at de var blevet slået og bundet af læreren.