LIGE NU:

Ny aftale havde ikke forhindret fyringer i AKKC

Direktøren for Aalborg Kongres & Kultur Center ser positivt på den nye aftale om arbejdsfordeling. Men aftalen havde ikke afværget fyringer, hvis den var kommet tidligere, da AKKC allerede før sommer gik i gang med en langsigtet plan for at komme gennem coronakrisen.

Natten til mandag blev regeringen og arbejdsmarkedets parter enige om en ny aftale, der fremadrettet skal hjælpe de virksomheder, der har fået lønkompensation under coronakrisen.

En af de virksomheder er Aalborg Kongres & Kultur Center.

Den nye ordning er en såkaldt midlertidig arbejdsfordelingsordning, der giver mulighed for, at lønmodtagere arbejder mindre i en periode, mens de kompenseres med dagpenge i de perioder, hvor de holder fri.

Direktør Nicolaj Holm er positiv overfor den nye aftale.

- Nu skal vi jo først lige have vendt den og talt om, hvad gør vi med den. Når der ikke er lønkompensation længere, så er det her en mulighed for at sikre noget fastholdelse. I hvilken grad vi vil benytte os af det, det skal vi finde ud af nu, siger Nicolaj Holm og fortsætter:

- Det er rigtigt fint, den slags muligheder kommer til virksomheder, der ikke er i normal drift.

Havde ikke forhindret fyringer

Allerede i juni måtte Aalborg Kongres & Kultur Center afskedige 12 medarbejdere.

Det er sket noget tidligere end for eksempel hos Messecenter Herning, der i dag har meldt ud, at virksomheden nu må fyre hver fjerde medarbejder.

Og i blandt andet hotelbranchen har den nye ordning allerede fået kritik for, at den kommer for sent i forhold til at afhjælpe fyringer.

quote Vi er nødt til at sætte en præmis op for flere år i stedet for at agere i panik nu og her.

Nicolaj Holm, direktør, Aalborg Kongres & Kultur Center

Men ifølge direktør Nicolaj Holm havde Aalborg Kongres & Kultur Center ikke handlet anderledes i forhold til fyringer, hvis den nye ordning var sat i værk allerede før sommerferien.

- Nej, vi havde ikke gjort noget andet. Men den kan muligvis hjælpe os nu. Det, vi har gjort, har vi gjort ud fra devisen om, at det, vi har tabt, skal vi hente hjem. Men også ud fra hvordan AKKC skal drives frem mod 2025, siger Nicolaj Holm og fortsætter:

- De fleste, vi måtte afskedige, er i arbejde igen. Og vi gjorde det, da vi havde dannet os et overblik og set, hvad coronaen ville betyde for vores efterår og forår.

Vil tænke langsigtet

Aalborg Kongres & Kultur Center er gået i gang med strategiarbejde frem mod 2025 med coronaen for øje.

- Vi er nødt til at sætte en præmis op for flere år i stedet for at agere i panik nu og her, siger Nicolaj Holm.

Men det er ikke utænkeligt, at Aalborg Kongres & Kultur Center får brug for samtidig at benytte sig af den nye arbejdsfordelingsordning:

- Det her kan også holde en hånd under den proces, vi har sat i gang, hvis det bliver relevant. Lad os antage, at coronaen ikke lige forsvinder til nytår. Så er den her god at have i værktøjskassen til at løse udfordringerne fremadrettet, siger Nicolaj Holm.