LIGE NU:

Ny busrute: Fra Aalborg til København til spotpris

Den populære og billige Kombardo Expressen udvider nu ruten - fra den 17. maj kan passagerer til København stå på i Aalborg.

Fra den 17. maj får fly- og togtrafikken en ny udfordrer i Nordjylland. Kombardo Expressen, som lige nu kører mellem Aarhus og København, sætter nemlig busser ind på en ny direkte linje mellem Aalborg og København.

Årsagen er, at busruten har fået mange henvendelser fra især Nordjylland.

- Vi har hørt fra mange nordjyder, som gerne vil have Kombardo Expressen til Aalborg. Faktisk hørte vi fra så mange, at vi hurtigt kunne se, at der ville være muligheder i at tage bussen med til Nordjylland, siger Ronny Gasbjerg, direktør i Herning Turist.

Kombardo Expressen er et samarbejde mellem færgerederiet Molslinjen og Herning Turist. Busruten blev sat i drift sommeren 2017 og blev på ganske kort tid en succes. På bare et halvt år gik ruten fra at køre 44 afgange ugentligt til hele 150 afgange om ugen.

To ture om ugen

Foreløbig skal Kombardo Expressen køre to ture frem og tilbage torsdag til mandag mellem Aalborg og København uden stop på vejen på nær den pause, som færgeturen mellem Aarhus og Odden byder på. Det betyder, at turen kan klares på cirka fire timer og 45 minutter.

Prisen begynder ved 139 kroner, og salget starter 2. maj. Første tur køres den 17. maj.

Lynbuskonceptet skal på sigt også med til Bornholm, når Molslinjen den 1. september 2018 overtager besejlingen af øen. Her skal bussen køre mellem Rønne og København uden andet stop end det på Bornholmslinjens færge.