Seneste nyt

fra Nordjylland

Ny formand hader ulighed: - De sko, jeg skal træde ind i, er selvfølgelig store

Hos 3F Aalborg er der kommet ny sherif.

I begyndelsen af september blev det meldt ud, at Allan Busk skulle stoppe som formand, da han har fået en ny rolle i 3F.

Og nu som september er blevet til oktober er den nye formand trådt ind ad døren. Det er Benny Vinther, som allerede var gruppeformand hos 3F Aalborg.

- Det giver lidt mere tyngde på skuldrene, at jeg får en anden rolle. De sko, jeg skal træde ind i, er selvfølgelig store, for han (Allan Busk, red.) har været en dygtig og velfungerende formand her for 3F Aalborg, siger Benny Vinther.

Benny Vinther har tidligere arbejdet som landbrugselev og specialarbejder på en fabrik i Nørresundby. Netop dette var afgørende for, at han i sin tid gik ind i 3F.

- Et fantastisk sammenhold var der på den arbejdsplads, og det tændte det faglige i mig.

Og selvom han mener, at det er store sko at træde ind i, så er der flere ting, som fylder hos ham, og som han vil arbejde for.

- Vi skal kraftedeme være gode ved vores medlemmer. Det gælder politikere, arbejdsgivere og alle mulige andre, fortæller han og fortsætter:

- Jeg hader ulighed. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vi som mennesker bliver ved med at anerkende, at der skal være så stor en ulighed i vores samfund.

TV2 Nord var med Benny Vinther på hans første arbejdsdag: 

Foto: Nanna Malou