Arkiv. Foto: Ib William Christensen

Ny linje tiltrækker unge med høje karakterer til erhvervsskolerne

En ny business-linje har trukket unge med høje karakterer til erhvervsskolerne. Det er en ny type elever, der ses på gangene, lyder det fra flere erhvervsskoler.

Det er knap halvandet år siden erhvervsskolerne startede den nye linje EUX-Business. En linje til elever med interesse for økonomi og finans på højt niveau, som giver adgang til videregående uddannelser.

Erfaringerne fra erhvervsskolerne viser, at det flere steder er lykkedes at trække fagligt stærke elever til uddannelsen. Flere skoler melder om højere karaktergennemsnit og markant lavere frafald blandt de nye elever.

- Vi ser en helt ny type elever på erhvervsskolerne, efter at EUX Business er kommet til. De er ambitiøse, målrettede og stærke rent fagligt, siger Hans Henning Nielsen, forstander på Aarhus Business College.  

Også i Aalborg oplever man stor interesse for den nye business-linje. Her har man kunne registrere et markant fald i frafaldet af elever siden EUX-uddannelserne er kommet til.  Frafaldet på Aalborg Handelsskoles EUD-uddannelser er faldet fra 17,6 procent i 2014 til 5,7 procent i 2015, og forstander Hans Jørgen Møller er ikke i tvivl om at det er EUX-Business-eleverne, der er med til at trække den statistik i den positive retning.

- EUX-Business-eleverne bider sig fast. Der er hårde krav på uddannelsen, og vi kan se, at langt de fleste gennemfører. Det er unge mennesker, som vil have noget ud af deres uddannelse, siger forstander Hans Jørgen Møller.