Foto: Aalborg Tekniske Gymnasium

Ny studieretning: Gymnasieelever kan læse robotteknologi

Aalborg Tekniske Gymnasium har robotteknologi som ny studieretning fra august 2020.

Robotter fylder mere og mere på mange nordjyske arbejdspladser, og det er kun begyndelsen. Derfor kan nordjyske unge, som er vilde med programmering, fremover søge ind på robotteknologi på Aalborg Tekniske Gymnasium.

Her har man netop fået godkendt den nye studeretning, og det betyder, at de første elever kan gå i gang i august 2020.

Vi vil gerne uddanne til fremtidens arbejdsmarked, og der behov for nogle unge mennesker, der kan noget med teknologi.

Rikke Palmgren, uddannelsesdirektør

Formålet er at matche fremtidens efterspørgsel på arbejdskraft på det tekniske område.

- Vi vil gerne uddanne til fremtidens arbejdsmarked, og der behov for nogle unge mennesker, der kan noget med teknologi. Med Robotteknologi får vi mulighed for at uddanne flere, der har digitale kompetencer i forhold til programmering, men som også kan gå i dybden med fysikken, der ligger bag, siger Rikke Palmgren, der er uddannelsesdirektør for HTX og EUX.

Adskiller sig fra lignende studieretninger

Man kan vælge robotteknologi som studieretning flere steder i landet, men profilfagene på studieretningen i Aalborg adskiller sig fra disse. Profilfagene bliver Fysik A, programmering B og matematik A.

  Foto: Aalborg Tekniske Gymnasium

- Den nye studieretning bliver en styrkelse af fysikfaget. Der er gennem årene blevet færre elever, som vælger fysik på højt niveau, men vores håb med denne studieretning er, at vi kan tiltrække flere unge, som kan se fidusen i at have fysik på A-niveau, siger uddannelsesdirektør Rikke Palmgren.

Den nye studieretning er første skridt hen mod et tættere samarbejde om robotteknologi i hele Aalborg mellem Aalborg Tekniske Gymnasium, TECHCOLLEGE, Videncenter for Automation og Robotteknologi (Nord) samt Aalborg Universitet.

Læs også Robotter skal sikre væksteventyr i Nordjylland