Seneste nyt:

Ny topledelse i GomSpace

GomSpace har landet virksomhedens hidtil største ordre. Det har fået virksomheden til at omstrukturere og ansætte to nye topledere.

Satellitvirksomheden GomSpace i Aalborg har nok at se til, og det er ikke blevet mindre travlt, efter at virksomheden har landet sin hidtil største ordre til engelske Sky&Space Global. Ordren har givet anledning til en større transformation, hvor man i højere grad skal fremstille store konstellationer af nanosatellitter, der kan serieproduceres, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Derfor har GomSpace valgt at nedlægge sin hidtidige Special Projects-funktion, som i stedet er lagt sammen med Customer Projects. Samtidig har GomSpace oprettet en ny Technology-division, og ansat Dan Ulrich som ny Chief Technology Officer for divisionen.

Dan Ulrich kommer senest fra en stilling som Senior Vice President i Terma Airborne og har mere end 20 års ledelseserfaring fra ingeniørtunge virksomheder. Han har blandt andet været med til at etablere Terma Airborne i USA, ligesom han har stået for Termas internationale salg til forsvarsindustrien. Ud over sin uddannelse som civilingeniør fra DTU har Dan Ulrich en executive MBA fra England og en PhD i kvalitetsstyring og procesoptimering fra DTU.

Dan Ulrich er ikke den eneste nyansatte i den øverste ledelse i GomSpace. Peter Høy tiltræder som Production Director og får ansvaret for hele GomSpaces produktion.

Peter Høy har i en lang årrække arbejdet med optimering på tværs af landegrænser og har blandt andet været CEO i EuroCom Industries, Executive Vice President i Trane og Trane, Site Manager i Martin Professional samt direktør for Center for Logistik og Samarbejde. Når GomSpace inden længe påbegynder produktionen af nanosatellitter for op mod en halv milliard kroner til Sky&Space Global, bliver Peter Høy således en helt central ankerperson i virksomheden.

- Vi har sikret os to meget erfarne profiler, der sammen med Chief Commercial Officer Børge Witthøft, CFO Troels Dalsgaard Nørmølle, Chief Product & Innovation Officer Lars Alminde, R&D Director Klaus Albæk og ikke mindst Customer Projects Director Morten Jeppesen kommer til at indgå i den daglige topledelse. Vi har allerede vist, at vi er i stand til at lande selv meget store ordrer, og nu får vi endnu flere muskler rent ledelsesmæssigt. Det giver os en stærk tro på, at vi har det hold, der skal til for at kunne løfte de helt store leverancer på internationalt plan, siger CEO i Gomspace, Niels Buus.

GomSpace blev via sit svenske moderselskab GS Group AB noteret på Nasdaq First North i Stockholm i juni 2016 og har 125 medarbejdere.