Ny uddannelse kan få Mikkels ambulance-drøm til at gå i opfyldelse
Foto: Christian Henriksen / TV2 Nord
Der kan være håb forude i forhold til at løse manglen på ambulancemandskab i Nordjylland, hvis en ny uddannelse bliver en realitet.
En historie om den store mangel på personale til at bemande de nordjyske ambulancer har fået Mikkel Volder Faigh fra Aalborg til at reagere.
- Det er bekymrende, og jeg vidste faktisk ikke, at det stod så slemt til, siger han.
Mikkel Volder Faigh vil gerne være ambulancebehandler og hjælpe med at sikre, at ambulancerne kan komme ud at køre og yde hjælp til nordjyderne. Der er bare en udfordring i forhold til de nuværende uddannelsestilbud.
- Det har været en drøm, siden jeg var 16 år, men jeg kan ikke tage til Esbjerg eller Hillerød at læse på grund af familie og lignende, siger han.
Der kan dog være en løsning på vej. SOSU Nord har ansøgt om at få oprettet en ambulancebehandleruddannelse i Hjørring som et alternativ til de to nuværende uddannelser i Esbjerg og Hillerød.
- Det vil først og fremmest gøre det lettere for de elever fra Nordjylland og til dels også Midtjylland, som søger uddannelsen. Der er langt til Esbjerg fra Nordjylland, og det, at man kan tage uddannelsen tættere på, gør jo, at hverdagen bliver noget nemmere, siger Lene Kvist, som er direktør på SOSU Nord.
Se hele indslaget herunder:
Kan være klar næste sommer
Hvis Børne- og Undervisningsministeriet giver SOSU Nord grønt lys til at åbne en ny uddannelse, så vil den kunne slå dørene op fra august næste år, og en ekstra uddannelsesinstitution, der kan optage elever, kan være med til at løse et stort problem.
Region Nordjyllands egen ambulancetjeneste, Den Præhospitale Virksomhed, som står for ambulancedriften i halvdelen af Nordjylland, mangler nemlig i øjeblikket mindst 10 ambulancebehandlere for at kunne få vagtplanen til at hænge sammen.
Nordjylland står ikke alene med udfordringen. Alle landets regioner søger efter behandlere, der kan bemande ambulancerne, men Mikkel Volder Faigh er ikke bekymret for måske at blive en del af en i forvejen presset branche.
- For mig er det egentlig simpelt nok, fordi hvis jeg tager uddannelsen, så hjælper jeg til. Hvis vi er 50, der tager uddannelsen, fordi de åbner op for den i Nordjylland, så bliver der mindre overarbejde for dem, der allerede er i faget.
Det tager fire år at blive uddannet ambulancebehandler, så Mikkel Volder Faigh håber, at det snart bliver muligt for ham at forfølge sin drøm.
- Jeg har egentlig bare gået og ventet. Det er tre år siden, jeg først hørte om, at de ville åbne en uddannelse i Hjørring, og der er ikke sket noget, så jeg står først på ansøgerlisten, hvis uddannelsen kommer, garanterer han.