Ny uddannelse ryger til tops: Her er de mest søgte uddannelser i Aalborg

Med udsigt til potentielt flere ansøgninger gennem kvote 1, som har ansøgningsfrist 5. juli, kan AAU ende med at få et luksusproblem.

490 ansøgere fra 61 lande.

Det er status for den nye engelsksprogede bacheloruddannelse i erhvervsøkonomi på Aalborg Universitet, efter at fristen for kvote 2-ansøgninger på landets videregående uddannelser udløb fredag klokken 12. 

- Vi er stolte over, at vi på Aalborg Universitet kan tilbyde en uddannelse, der er relevant for så mange mennesker fra hele verden. Det bekræfter, at vi er et internationalt universitet med uddannelser i verdensklasse, siger prorektor på AAU, Anne Marie Kanstrup.

Dermed er den nye uddannelse den fjerde mest søgte hos AAU, selvom linjen ikke er mere end halvanden måned gammel. 

Den er kun overgået af de traditionelt set mest populære uddannelser, som er medicin, psykologi og jura. 

Hurtig reaktion

Tilbage i 2021 valgte den daværende S-regering at skære ned på engelsksprogede uddannelser, men det er blevet lavet om af den nuværende regering, så der i stedet for kommer flere engelsksprogede linjer.

Derfor reagerede de da også hurtigt på AAU.

- Vi reagerede rigtig hurtigt. Men med skarpt fokus på at studiepladserne skal bruges, hvor der er stor efterspørgsel, fortæller Anne Marie Kanstrup.

Og med udsigt til potentielt flere ansøgninger gennem kvote 1, som har ansøgningsfrist 5. juli klokken 12, kan AAU ende med et luksusproblem.

- Hvis det bliver ved, så ender det jo med at være en eliteuddannelse. Så bliver vi nødt til at sortere i de ansøgninger vi får, konstaterer Anne Marie Kanstrup.

Generelt set har AAU haft et meget stabilt antal af kvote 2 ansøgninger, som i år ligger på 7.744 ansøgninger. Det er en mindre stigning sammenlignet med sidste år, hvor man fik 7.500 kvote 2 ansøgninger.


Seneste nyt

fra Nordjylland