Foto: Jesper Lange

Foto: TV2 Nord

1 af 2

Nye redningsstiger skal forebygge drukneulykker i Aalborg

Sikkerheden på havnekajen i Aalborg styrkes med 44 redningsstiger, der er synlige fra både vand og land, robust og nem at komme op ad.

I disse dage er man i fuld gang med at opsætte 44 nye redningsstiger fra TrygFonden på havnekajen i Aalborg. Den særlige type redningsstige, der er synlig fra både vand og land og nemmere at komme op ad, skal sikre mod drunkeulykker på havnefronten i Aalborg.

Læs også Bus med nordjyske efterskoleelever kørt i grøften - flere er kommet til skade

- Havnefronten i Aalborg er i rivende udvikling og er ved at transformere sig fra industrihavn til attraktivt byrum og boligområde. Det tiltrækker naturligt mange mennesker til vandet, og det betyder, at der er større risiko for, at nogle falder i. Hvis uheldet er ude, er det afgørende, at man har en reel mulighed for at komme op, siger René Højer fra Trygfonden.

En fjerdedel af alle drukneulykker i Danmark sker i havne – typisk hvor folk færdes alene, mens det er mørkt og pludselig falder i vandet. TrygFondens redningsstige er udviklet med fokus på synlighed, sikkerhed og funktionalitet, så den er let at få øje på – også fra vandsiden – og nem at kravle op ad.

- Aalborg Havn er desværre et af de steder, hvor der er sket flere drukneulykker gennem tiden. Men vi prioriterer sikkerhed i udvikling af byrummet langs havnefronten højt, og vi er glade for at være blandt de syv udvalgte områder, der nu får opsat de nye synlige redningsstiger. Vi håber, at tiltaget vil bidrage til at undgå flere fatale drukneulykker i fremtiden, siger Henrik Jess Jensen, afdelingsleder for Veje og Infrastruktur i Aalborg Kommune.

Stigen er forsynet med en solcelledrevet lysenhed, der oplyser stigen fra skumringstid til daggry, og trinene er udformet, så man står solidt på dem – også når de er begroet med alger og lignende.

Det er en stige som denne, der monteres 44 steder på Aalborg Havnefront. Foto: Trygfonden