LIGE NU:

Nyfødt isbjørneunge i Zoo er spist - fuld skrald på de to andre

Den ene af de tre nyfødte isbjørneunger i Aalborg Zoo klarede ikke de første tre kritiske døgn, men de to andre har fuld fart på.

Torsdag i sidste uge så tre isbjørneunger for første gang dagens lys i Aalborg Zoo, da isbjørnen Malik fødte tre små unger. En af de tre isbjørneunger klarede imidlertid ikke de første tre kritiske døgn, og den døde allerede fredag eftermiddag. 

På de direkte billeder fra Aalborg Zoo er den døde isbjørneunge mandag morgen ikke længere synlig, og ifølge dyrepasser Frank Thomsen har voksen-isbjørnen Malik - helt naturligt - formentlig spist den døde isbjørneunge.

- Hvis ikke den er skubbet udenfor kameravinklen, så har hun har temmelig sikkert spist den. Det er helt naturligt. Når man lever i et arktisk område, lader man ikke protein forsvinde, så det er både fornuftigt og logisk. Derudover kan den gå i forrådnelse, og i arktiske områder kan det lokke andre rovdyr til, forklarer Frank Thomsen fra Aalborg Zoo. 

Isbjørnen Malik fik senest unger i 2016. Her var der også en af i alt tre unger, der døde, og dengang spise Malik også ungen efter nogle dage.

Liv og glade dage blandt de andre

Malik og de to tilbageværende unger befinder sig i en særlig indrettet fødehule, og ifølge dyrepasseren har de to andre unger det godt.

- Jeg har lige kigget her til morgen (mandag, red.). Der er fuld skrald på. Hun er god med dem, og de giver masser af lyde fra sig. De har ikke mistet tempo, men vi har stadig en tre uger, hvor hun skal være forsigtig med dem. I starten er de meget følsomme, og de skal lige have nogle kilo på.

- Maverne er runde og de får masser af mad. Og med det energiniveau, de har, er det helt tydeligt, at de spiser godt, forklarer dyrepasseren. 

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

play Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

Til forsiden

Til forsiden