LIGE NU:

Nyt budgetforslag: Stort fokus på jobvækst i Aalborg Kommune

Styrket indsats skal få flere i job i Aalborg Kommune. Det er hovedfokus i budgetforslaget for 2021-2024, som blev præsenteret i dag.

I dag løftede borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) sløret for budgetforslaget 2021-2024, hvor der især er fokus på at skabe flere jobs - og virksomheder.

- Jeg synes kun, der er gode argumenter for at have virksomhed her i Aalborg. Nu skal vi bare ud at have fortalt og overbevist andre om det, lød det fra borgmesteren, efter at have præsenteret det nye forslag, hvor jobvækst er et centralt mål.

725 nye jobs

For antallet af ledige er højt, og det skyldes blandt andet corona-krisen. Siden marts har der været en stigning i antallet af ledige i Aalborg Kommune, der i forvejen er præget af mange højt- og nyuddannede uden job.

Derfor lanceres nu en såkaldt Jobvækstpakke 2.0, der skal sætte ekstra ind for at øge beskæftigelsen i Aalborg Kommune.

Som et led i at nedbringe ledigheden er planen, at den nye jobvækstpakke afløser den tidligere. Her fortsættes blandt andet den særlige indsats for dimittender, ligesom der vil blive investeret i at få ledige hurtigere tilbage i job - og eventuelt andre jobs end før. 

Den ny jobvækstpakke skal på tværs af jobområder og erhverv skabe 725 nye jobs, fremgår det af forslaget.

Initiativet skal også styrke det i forvejen tætte samspil mellem BusinessAalborg og Jobcenter Aalborg. Samtidig vil Aalborg Kommune investere i, at også ledige med særlige behov kommer i job.

Borgmester: - Flere arbejdspladser vigtigst

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) understreger, at skabelsen af jobvækst har højeste prioritet.

- Det allervigtigste er at få sat fokus på flere arbejdspladser i de kommende budgetforhandlinger. Vi har lagt en markant pakke ind, hvor vi både sørger for at tiltrukket flere virksomheder, men også gør en markant indsats i jobcenteret for at hjælpe de mange nye ledige, siger Thomas Kastrup-Larsen.

 
 
Foto: Henning Bagger (Ritzau/Scanpix)

Han henviser blandt andet til, at man i samarbejde med Invest in Aalborg, der er budgetteret til fem millioner, øger fokus på at få flere virksomheder og dermed flere arbejdsplader i kommunen. 

Nye skoler

Flere af de nye arbejdspladser skal findes i både i kommunen og i den private sektor. I budgetforslaget er der  fokus på Aalborg Kommunes demografiske udvikling, som lover markant flere ældre og små børn i kommunen de kommende år.

Derfor er en del af budgetforslaget et løft i velfærdsområdet med fem nye daginstitutioner, fem nye plejehjem samt skoleinvesteringer. 

Grøn førertrøje

Højt på dagsordenen i budgetforslaget er også det grønne aftryk. Det betyder nye såkaldte klimainvesteringer for 140 mio. kr. over fire år.

Det indebærer blandt andet investeringer som cykelstier, skovrejsning, kystsikring, nye rekreative stier og naturgenopretningsprojekter. Men også en mere klimavenlig drift i kommunens egne bygninger, institutioner, biler og maskiner er højt prioriteret.

Hele budgetforslaget kan læses her.