Forsøget kører i maj og juni og igen fra september til december. Foto: Aalborg Universitetshospital

Nyt forsøg: Drop in kræftscreening

Ny kampagne skal få flere kvinder til at sige ja-tak til screening for livmoderhalskræft, så nu bliver der oprettet klinik uden tidsbestilling i Aalborg.

I dag tager 6 ud af 10 kvinder imod deres invitation til regelmæssig screening for livmoderhalskræft. Det er ikke nok, mener Region Nordjylland, der nu sætter ind med et nyt forsøg. 

I maj, juni og igen til efteråret holder Aalborg Universitetshospital åben klinik for livmoderhalskræftsscreening. Det vil sige, at kvinder, der har modtaget en invitation til screening, uden henvisning eller tidsbestilling kan dukke op på sygehus Nord til Åben Klinik hver tirsdag og torsdag fra klokken 16-19.

- Håbet er, at vi får fat på de kvinder, som ikke lige har fået bestilt tid. Som måske ikke har prioriteret at tage fri fra arbejde for at komme til lægen for noget, de ikke tror, de fejler, siger Henriette Strøm Kahr, 1. Reservelæge og Ph.D studerende på gynækologisk afdeling på Aalborg Universitetshospital.

Det er kun Region Nordjylland, der holder Åben Klinik. Alle regioner har fokus på at øge deltagelsen i screeningsprogrammet, og alle regionerne afprøver forskellige metoder til at øge deltagelsen. Projekterne evalueres efterfølgende.

Alle kvinder fra 23 til 65 år modtager en invitation til screening. Fra 23-50 år er det hvert 3. år invitaionen kommer. Herefter er det hvert 5. år.