00:52

Patienter skal have mulighed for at gå til gudstjeneste, koncerter og foredrag i det nye rum. Ifølge biskop Henning Toft Bro skal det indrettes som en fuldt funktionel kirke med både alter, altertavle og døbefont.

01:59

Biskop i Aalborg Stift Henning Toft Bro

1 af 2

Nyt hospital i Aalborg får særskilt kirkerum

Der er afsat ti millioner kroner til et gudstjenesterum til kristne på det nye Universitetshospital i Aalborg.

Når det nye universitetshospital i Aalborg står færdig, vil patienterne kunne gå til gudstjeneste, koncert og foredrag på et centralt torv.

En ny aftale sikrer nemlig et gudstjenesterum på det nye hospital. Det afslørede biskop Henning Toft Bro i sin årsberetning på det årlige landemode for Aalborg Stift fredag.

- Vi vil gerne have et kirkerum, hvor de, der er indlagt på sygehuset, kan gå hen. Der kan de opleve trygge kirkelige og bibelske symboler, siger Henning Toft Bro til TV2 Nord i dag, onsdag.

Indtil nu har der været tale om et fælles refleksionsrum på hospitalet, hvor alle religionerne kunne samles om et rum.

Kan i ikke bare dele rum med de andre religioner?

- Jo, der har også været snak om, at vi skulle være en del af refleksionsrummet, men pludselig er muligheden for et kirkerum opstået, og det vil vi gerne have. Ti millioner kroner virker som mange penge nu, men hvis sygehuset skal stå der i 50-70 år, synes jeg ikke, det er et stort beløb, siger Henning Toft Bro.

Aalborg Universitetshospital ventes færdigt i 2020.