02:32

Rocket Labs er et nyt moderne kontorfællesskab for iværksættere i Aalborg

Nyt miljø for iværksættere

Det skyder op med fællesskaber for iværksættere. Seneste skud på stammen er Rocket Labs, der har åbnet en afdeling på Eternitten i Aalborg.

Siden midt maj har iværksættere i Aalborg haft et nyt sted til at mødes og udvikle deres virksomhed. Det er det moderne kontorfællesskab Rocket Labs, der efter at have eksisteret i København i tre år nu har valgt at åbne en anden afdeling i Aalborg.

Kontorfællesskabet ligger på Eternitten i Aalborg og har 90 pladser.

En af de nye lejere er 22-årige Mathias Ibsen. Han er spiludvikler og besluttede for en måned siden at satse alt på at blive iværksætter på fuld tid.

- Det var ikke så svært at tage beslutningen, jeg har altid vidst jeg gerne ville starte min egen virksomhed og så fik jeg muligheden. Jeg har ikke så mange forpligtelser og en god opsparing, så det var nu det skulle være, siger Mathias Ibsen.

En af de andre virksomheder i Rocket Labs er tremands-virksomheden Leepio, der har udviklet en portal, der matcher jobopslag fra virksomheder med studerende.

De har siddet på Rocket Labs en måneds tid, og de kan allerede nu mærke gevinsten.

- Vi har fået utrolig meget hjælp hernede. Vi har fået hjælp fra andre spiludviklere, og vi har fået et godt netværk, så vi er godt igang med at få en masse ud af det, forklarer Rasmus Dehn Andersen, udvikler hos Leepio.

Michael Bisgaard, der er daglig leder hos Rocket Labs fortæller at ideen med kontorfællesskabet er at give iværksætterne mere en blot en kontorstol. Iværksætterne får både sparring og mulighed for hjælp fra fx. advokater eller revisorer som kontorfællesskabet samarbejder med og hyrer ind til forskellige arrangementer.

Det seneste år er der åbnet flere miljøer for iværksættere i Aalborg. I december sidste år åbnede fællesskabet StartupWorks i Aalborghus Slot og i marts i år åbnede Startup Cafe Aalborg i Budolfihus. Men Michael Bisgaard er sikker på, at der er plads til alle fællesskaberne.

- Vi har valgt at fokusere på IT og teknologi og virksomheder, der ligger inde for det felt, så jeg er sikker på at vi alle kan være her. Vi er forskellige og forhåbenlig kan vi styrke hinanden istedet for, siger han.