LIGE NU:

Nyt projekt giver unge mening i tilværelsen

Et arbejdssjak fra ungetilbuddet Sofiebo gør drømme til virkelighed.

Det er nok de færreste børn, der ikke bliver glade, når de får nyt legetøj. Og det var lige nøjagtig, hvad børnene i børnehaven Sekseren i Vodskov fik i dag.

Og legetøjet er fremstillet af et såkaldt viceværtscrew fra Aalborg Kommune – et arbejdssjak på fire unge mænd fra ungetilbuddet Sofiebo.

Skiltene har drengene selv lavet efter tegninger fra børnene i børnehaven, og i dag skulle de afleveres til de forventningsfulde børn.

Ude ved børnehaven blev skiltene pakket ud. Skilte som Dennis, Nicklas, Oliver og Mick fra Sofiebo har lavet til børnehaven kvit og frit. Som en del af et nyt projekt i Aalborg Kommune er Dennis, Nicklas, Oliver og Mick blevet en del af et såkaldt viceværtcrew.

- Det giver dem noget at stå op til. Fra at de somme tider var lidt svære at få ud af køjen om morgenen, så står de der som et bøjet søm, siger René Fogh Kristensen, der pædagog og projektansvarlig for viceværtcrewet.

Læring mentalt og med hænderne

Viceværtcrewet er et led i Aalborg Kommunes Handicapafdelings udvikling: ”Design af velfærd”, som handler om at inddrage borgernes behov og drømme.

- Alle mennesker har drømme. Det handler om at finde ud af, hvad man drømmer om, så man oplever en meningsfuldhed og livskvalitet i sit liv, siger Johnny Danielsen, chef for Fagcenter for Livskraft i Aalborg Kommune.

Da projektet startede, havde flere af drengene problemer med, at de ødelagde skruer, når de arbejdede.

quote Alle mennesker har drømme. Det handler om at finde ud af, hvad man drømmer om, så man oplever en meningsfuldhed og livskvalitet i sit liv,

Johnny Danielsen, chef for Fagcenter for Livskraft i Aalborg Kommune

- Nu stråler de, når de får en skruetrækker i hånden. Det har været en læring mentalt og med hænderne, siger René Fogh Kristensen.

For cirka tre måneder siden startede projektet viceværtcrew, og fremover kan der godt være flere, der får glæde af deres arbejdskraft.

- Jeg tænker helt sikkert, at det er begyndelsen på en ny måde at prøve ting af på, og vi vil fortsætte, siger Johnny Danielsen.

 

Mink corona

Minkforhandlinger afsluttes: Milliardaftale ventes at falde på plads mandag aften

fokus på den gode tone

play Arne Boelt om rå tone på SOME: - Jeg gider ikke finde mig i det

Kim Edberg Andersen

Uden fortilfælde: Politiker vil give pladsen videre til konen

teaser

Michael fandt et kassettebånd med AaB-sange: Hvem har lavet det?

Mink corona

Minkforhandlinger afsluttes: Milliardaftale ventes at falde på plads mandag aften

fokus på den gode tone

play Arne Boelt om rå tone på SOME: - Jeg gider ikke finde mig i det

Kim Edberg Andersen

Uden fortilfælde: Politiker vil give pladsen videre til konen

Til forsiden

Til forsiden