Foto: Johnni Isaksen

Nyt testcenter i Aalborg skal fremme grøn energi

Aalborg Forsyning har overtaget et område ved Nordjyllandsværket. Her er det planen, et nyt grønt testcenter skal ligge.

Området omkring Nordjyllandsværket skal i fremtiden være testcenter inden for fremtidens grønne vand- og energiløsninger.

Læs også Folketingsvalget udskyder førerløse busser

En ny aftale med Aalborg Havn betyder, at Aalborg Forsyning har sikret sig råderet over et areal ved Nordjyllandsværket. Her er det ambitionen at testcenteret skal ligge.

Testcenteret får til opgave at fremme grønne energiløsninger. Tidligere på året præsenterede en koalition bestående af blandt andre Aalborg Havn, Aalborg Universitet, Aalborg Forsyning og House of Energy, deres bud på, hvorfor testcenteret skulle placeres i Aalborg for daværende klimaminister, Lars Christian Lilleholt. Selvom der nu er kommet en ny minister efter folketingsvalget, har det ikke ændret på ambitionen.

- Området omkring Nordjyllandsværket er en oplagt placering, da vi allerede har den nødvendige infrastruktur på plads i forhold til energiområdet. Samtidig involverer planerne for omstillingen af Nordjyllandsværket allerede i dag implementeringen af en kombination af en række nye energiformer, som for eksempel. sol- og vindenergi, overskudsvarme, geotermi og varmepumper, siger Lasse P. N. Olsen, der er bestyrelsesformand for Aalborg Forsynings energidivision.

Læs også Brandslukning fortsætter med nye kræfter

Også Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup Larsen (S), mener, at Aalborg er et oplagt sted til testcenter for fremtidens energiløsninger.

- I Aalborg Kommune tænker vi allerede i dag i grønne løsninger, og at have fokus på bæredygtighed har i mange år været en fast del af Aalborgs DNA. Alene det giver os en solid platform at bygge et sådant testcenter på. Læg dertil, at Aalborg Universitet og erhvervslivet står klar i kulissen til at indlede et tæt samarbejde med Aalborg Kommune og Aalborg Forsyning om at skabe fremtidens løsninger på vand- og energiområdet. Netop derfor mener jeg, at Aalborg er en helt oplagt placering til et nyt nationalt grønt testcenter, siger Thomas Kastrup Larsen.

Aalborg Forsyning har købt arealet af Aalborg Havn for cirka 300 millioner kroner.

  Foto: Aalborg Kommune