Foto: Aalborg Kommune

Nyt ungdomshus overtager plads efter kulturhus i Karolinelund

Karolinelund får et nyt ungdomshus, efter UngAalborg har renoveret den tidligere Platform 4-bygning.

Den gamle bygning i Karolinelund, hvor restaurant Påfuglen og senest kulturhuset Platform 4 har ligget, har i nogle måneder lignet noget, der har været på vej til at bliver revet ned.

Men nu sker der ting og sager i de gamle bygninger, til gavn for de unge i Aalborg. Det oplyser Aalborg Kommune i en pressemeddelelse. 

Læs også Kulturhuset Platform 4 lukker til nytår

UngAalborg har nemlig fået mulighed for at samle de eksisterende ungemiljøer Street Station og KUL i et nyt sted i Karolinelund. Stedet kommer til at hedde Blok X og bliver det helt nye sted for unge i Aalborg Kommune i alderen fra 13-25 år.

Planen er, at Blok X vil være centreret om fællesskaber, læring og trivsel gennem kunst, kultur, sundhed og samfund og kommer blandt andet til at indeholde kunstværksted, sal til dans, teater og performance, Center for Kropsæstetik og Læring, værksteder til design og iværksætteri og caféområde.

Det kommer også til at huse UngAalborgs intensive læringsforløb for kommunens skoler og Aalborg Ungebyråd.

Grundtanken er, at de unge selv skal være med til at skabe stedet. Lige nu er unge fra UngAUC ved at sætte deres præg på ungdomshuset. Fremover er det også idéen, at de unge skal være med til at bestemme, hvad der skal ske i huset. 

Platform 4 blev lukket sidste år, efter Aalborg Kommune valgte at tage huset af kulturbudgettet for 2019, og Studenterhuset, som var med til at drive kulturhuset i de gamle tivolibygninger i Karolinelund, opsagde lejemålet. 

Om Street Station og Kulturhuset KUL:

Street Station er UngAalborgs atelier, der giver unge lokale kunstnere mulighed for at have et rum, hvor de kan udvikle sammen med andre. Street Station er et mødested og et forum, hvor alle unge er velkomne. Vi er interesserede i personlig udvikling og i at hjælpe hinanden og se hinanden spire og gro. Vores kunst er, ligesom for så mange andre kunstnere, den vigtigste og mest betydningsfulde udtryksform. Street Station ligger pt. på Østerbro 3.

 

Kulturhuset KUL er som Street Station for unge mellem 13-25 år. Kulturhuset er en platform dels for drama, dans, teater og performance og dels for forskellige events som bazaar, demokratidag og forskellige foredrag for unge. Samtidig rummer KUL også Aalborg Ungebyråd samt UngAalborgs intensive læringsforløb. KUL lukker ned med udgangen af juni og bliver omdannet til UngAalborgs hovedadministration. KUL ligger i Nordkraft.