Nytårstorsk på retur - de smager for meget af penge
Anette Neustrup ejer Tom's Fiskebod sammen med sin mand Tom Neustrup.
Engang hittede torsken.
Fredag formiddag var der lang kø foran Tom's Fiskebod i Hou, hvor flere skulle købe ind til nytårsmenuen.
Torsken har i mange år været en favorit spise ved nytårsbordet. Sådan er det dog ikke længere.
Nu til dags er torsken nemlig skiftet ud med andre alternative fisk, tarteletter, sushi eller meget andet. Det er også den tendens, som man oplever fiskeboden i Hou, hvor nytårstorskene ikke er blandt købernes favoritter.
- Jeg har ikke solgt ret mange torsk, fordi priserne som sædvanligt flyver til himmels, fortæller Anette Neustrup, der for eksempel ikke købte de dyre torsk hjem torsdag.
- Hvis jeg havde taget torsk hjem i går, skulle jeg have 300 kroner kiloet, hvor jeg i dag kan nøjes med 200 kroner, forklarer hun.
Mange alternativer
Der er ikke blot kommet mange alternative retter til nytårsbordet, der findes også et utal af fisk, der alle kan bidrage til en smagfuld nytårsmenu.
- Der jo enormt mange andre alternativer. Vi sælger meget kuller, lækkerier, havtaske, kammuslinger, laks og tun. Så der er flere og flere, der går væk fra torsken.
- Og helt ærligt, en torsk smager jo ikke af ret meget. Den er jo egentlig smagløs. Hvor kuller og de andre har lidt mere smag – i efter vores mening
Udover at torsken ikke "smager af så meget", har prisen også stor betydning.
- Det er cirka det samme, og det er et mareridt hvert år, fordi de bliver så dyre. Mange, der vil have torsk, køber det måske allerede i januar og fryser dem ned, fordi torsk er rigtig velegnet til frys, forklarer Anette Neustrup, der også fortæller at torsk bliver bedre af at komme i fryseren, da det fryser meget af vandet ud af den.