LIGE NU:

Obelske Familiefond giver 50 millioner kroner til kunstværk på Spritten

Cloud City, et kunstværk til 100 millioner kroner, er nu sikret med en gavmild donation fra Det Obelske Familiefond. Dermed når Spritten en vigtig milepæl i sin udvikling.

50 millioner kroner til 68 store glaskuber. Med hjælp fra Det Obelske Familiefond tager Aalborg i et stort skridt i retningen af at realisere det nye byområde Cloud City eller i folkemunde "Spritten" på byens gamle spritfabrik. Ikke mindre end 50 millioner kroner spytter fonden i kassen til et kunstværk af den argentinske kunstner, Tomàs Saraceno.

- Det er med meget, meget stor taknemmelighed og glæde, at jeg har modtaget beskeden fra Det Obelske Familiefond, siger investor og udvikler bag Cloud City Aalborg, Martin Nielsen, som har optionsaftale på halvdelen af spritgrunden og de tilhørende fabriksbygninger.

- De første penge i en fondsproces er altid særligt vanskelige at sikre, og vi er utroligt glade for, at Det Obelske Familiefond på denne måde er gået forrest med sin donation. Det er – udover et vigtigt skridt på vejen til at realisere projektet - også en kadeau til den samlede vision. Cloud City bliver et vigtigt greb, ikke bare for Aalborg og for Nordjylland, men for hele Danmark. Cloud City vil give Aalborg det, som byen mangler, nemlig et levende bindeled mellem centrum og Vestbyen, som vil trække turister til, skabe omsætning og arbejdspladser og på en helt ny og unik måde være med til at sætte hele Danmark på verdenskortet, siger Martin Nielsen videre.

Stor donation skal skabe nyt vartegn i Aalborg.

Han oplyser yderligere, at selskabet bag Cloud City er i konstruktiv dialog med to-tre større danske fonde om den resterende finansiering. Det vil nemlig koste 150 millioner kroner at realisere et kunstcenter og et værk af de dimensioner, der er tænkt med "Cloud City". Men ifølge Martin Nielsen er man halvvejs med at finde pengene.

Spørger man bestyrelsesformand for Det Obelske Familiefon, Christen Obel, er det den ambitiøse vision og det store potentiale for kunstværket, der har udløst donationen.

- Saracenos værk bliver en attraktion med international appel, som bygger videre på de kunstneriske og arkitektoniske værdier, byen allerede har. Det samlede kompleks med blandt andet artcentret MonAA og et nyt Aalborg Teater har en helt unik karakter og vil give området en enorm appel. Det er derfor vores håb og forventning, at det samlede projekt kan realiseres, og det er i den forventning, donationen er givet, siger Christen Obel.

Aalborg Spritfabrikkers bygninger i Aalborg Vestby har stået ubrugte hen siden sommeren 2015 og er siden erklæret for danmarkshistoriens største industrifredning. Det betyder, at de ikoniske bygninger stort set ikke må røres eller ændres på, og derfor har Martin Nielsen og stjernearkitekten Bjarke Ingels' tegnestue BIG været på noget af et arbejde for at modernisere bygningerne uden at ødelægge dem.

Hos borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) er der stor glæde over tilsagnet fra Det Obelske Familiefond:

- Jeg er både meget glad, stolt og taknemmelig for, at bestyrelsen i Det Obelske Familiefond har bevilliget et så stort og flot beløb til realiseringen af Cloud City Aalborg. Jeg betragter donationen som en tilkendegivelse af det visionære og ambitiøse projekt, som skal være med til at omdanne Spritten til en fantastisk spændende kunst- og kulturbydel. Desuden er jeg sikker på, at anerkendelsen fra Det Obelske Familiefond helt naturligt vil gøre det muligt at finde de sidste penge via andre fonde, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Han og Aalborg Kommune har selv givet grønt lys for en bevilling på 25 millioner kroner til kunstcenteret og kunstværket.

Kunstværket Cloud City

 

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

80_percent

play Nordjyske piloter drager mod Kreta på mission

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

Til forsiden

Til forsiden