Økologisk kro inviterer nordjyder indenfor
Foto: Thomas Kollerup / TV2 Nord
Økologien er i centrum på Halkær Kro. Lørdag kunne man komme forbi til Økologisk Høstdag.
I denne weekend kan man komme til Økologisk Høstmarked flere steder i det nordjyske. Lørdag var det Halkær Kro ved Nibe, der slog dørene op.
Der bliver bagt pizzaer, høstet grøntsager og smagt forskellige oste på Halkær Kro- og Kulturhus lørdag. En ting har madvarerne til fælles. De er alle økologiske.
- Vi er eksperter i det og har dyrket det i 30 år, så vi vil gerne formidle, hvad det er, det handler om. Her kan man få lov at se gulerødderne på marken og få lov at smage, siger Ellie Malou Lassen, der er madformidler og huskok på Halkær Kro.
Kroen har slået dørene op for nysgerrige besøgende i anledning af, at Økologisk Landsforening holder Økologisk Høstmarked over hele landet i denne weekend.
Herunder kan du se indslag fra Halkær Kro:
Mange køber økologisk, trods høje priser
Lige for tiden er det ekstra dyrt at fylde sin indkøbskurv, når der skal handles ind til aftensmad. Særligt hvis produkterne skal være økologiske.
- Det er rigtigt, at vi lever i en meget turbulent verden, og det påvirker markedet. Vi kan også se en vis stagnation i visse kategorier af økologi, men andre steder ser vi vækst, siger Carsten Ahrenfeldt, der er markedschef for Økologisk Landsforening.
Alt i alt er der på trods af ændrede forbrugsmønstre endnu ikke sket en tilbagegang i danskernes økologiske indkøbsvaner:
- Der er som sådan ikke et fald, og 62 procent af danskerne spiser økologi hver eneste uge, siger Carsten Ahrenfeldt.
Høstmarked kan opleves flere steder
Økologi er kendetegnet ved at være råvarer produceret uden brug af pesticider. I denne weekend er der rig mulighed for at blive klogere på netop det. I Nordjylland kan man opleve Økologisk Høstmarked disse steder:
Halkær Kro (Lørdag)
Eskebæk Grønt (Lørdag og søndag 10 -16)
Lille Østergaards Økologi (Lørdag og søndag 10 – 16)
Drivhuset (Søndag 12 – 17)
På Halkær Kro er der noget for både børn og voksne. Udover de mange smagsprøver og madlavningen, kan man også arbejde med keramik samt få slebet knive, og lørdag var det noget, mange gjorde brug af:
- Det er altid svært at sige, hvor mange der kommer, men allerede nu er jeg helt lykkelig over, hvad vi har oplevet i dag, siger Ellie Malou Lassen.