Nordjyllands Beredskab har ændret proceduren – og kommer nu med hurtigere hjælp til nødstedte i Limfjordstunnelen. Foto: Jesper Bo Winther

Øget beredskab: Hurtigere hjælp i tunnelrøret

Nordjyllands Beredskab har ændret proceduren – og kommer nu med hurtigere hjælp til nødstedte i Limfjordstunnelen.

Normalt bliver Nordjyllands Beredskab kun kaldt, hvis der er fastklemte ved et trafikuheld. Men for at afhjælpe de trafikale problemer og lange kødannelser i og ved tunnelrøret kører Nordjyllands Beredskab fremover, i en forsøgsperiode, til alle uheld i tunnelen, da selv mindre uheld kan skabe trafikale udfordringer og lange ventetider.

Læs også Nordjyllands Beredskab får ny direktør

Fremover bliver Nordjyllands Beredskab kaldt så snart et uheld bliver opdaget på overvågningskameraer eller meldt ind på 1-1-2.

- På alle udkald til Limfjordstunnelen sender vi ved, mindre som store, en indsatsleder, en redningsvogn og en automobilsprøjte altså en brandbil. Her vil vi hurtigst muligt forsøge at genetablere trafikken ved at nødflytte køretøjer fra tunnelrøret og derved undgå øget kødannelse og trafikfarlige situationer, lyder det i en meddelse fra Nordjyllands Beredskab.

Helst vil man være uheldene foruden og opfordrer bilister til at holde afstand, være opmærksom i trafikken og vise hensyn til øvrige trafikanter. 

Forsøget sker i samarbejde med Nordjyllands Politi, Vejdirektoratet og Limfjordstunnelens eget beredskab.

Læs også Uheld i Limfjordstunnelen gav kø på motorvejen