LIGE NU:

Okore får karantæne: Spurgte dommeren, om han var racist

Fodboldens Disciplinærinstans har tildelt AaB-spilleren Jores Okore to spilledages karantæne for en bemærkning til dommeren efter søndagens kamp mod FC Midtjylland.

- Er du racist eller hvad?

Sådan lød kommentaren fra AaBs Jores Okore til dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt umiddelbart efter søndagens kamp mellem AaB og FC Midtjylland var fløjtet af. En kommentar, som nu har udløst to spilledages karantæne til forsvarsspilleren.

- Fodboldens Disciplinærinstans er kommet frem til, at Jores Okore med sin kommentar har overtrådt Etisk kodeks samt har udvist usportslig, illoyal og usømmelig adfærd, skriver de i en pressemeddelelse.

Kommentaren til dommeren faldt efter en udligning til slutresultatet 3-3 i tillægstiden, hvor Jores Okore mente, at han burde have fået frispark.

Allerede få timer efter kampen undskyldte både Jores Okore og AaB for bemærkningen i en pressemeddelelse, hvor Jores Okore også forklarede, at han selv havde opsøgt dommeren efter episoden.

- Efter at have sundet mig i omklædningsrummet gik jeg hen til dommernes omklædningsrum, hvor jeg undskyldte for min reaktion og min bemærkning, og samtidig beklagede Jørgen i øvrigt, at han havde overset forseelsen ved Midtjyllands sidste mål, fortalte Jores Okore til aabsport.dk søndag.

Også AaBs sportsdirektør beklagede episoden.

- Fodbold er følelser, og vi var alle dybt frustrerede over udgangen af dagens kamp, hvor vi i slutfasen mente os underkendt, men Jores’ bemærkning er under ingen omstændigheder acceptabel, og den undskylder vi uforbeholdent som klub, sagde Allan Gaarde til aabsport.dk.

Hverken Jores Okore eller repræsentanter fra AaB ønsker at kommentere sagen yderligere.

Karantænen skal afsones i AaBs kamp mod FC Midtjylland 29. april samt kampen mod AC Horsens 4. maj.

Jores Okore kan igen gå på banen, når AaB tager imod FC København på Aalborg Portland Park 13. maj.