Olivia skal give fif til minister: - Det er jo et stort ansvar

Det skal være lettere at håndtere den digitale udvikling.

Sådan lyder det fra den danske digitaliseringsminister, Marie Bjerre (V). 

Mandag besøgte hun de studerende på Digital Konceptudvikling på UCN i Aalborg. 

De skal nemlig være med til at komme på løsninger. 

- Jeg har valgt at stille dem den her opgave med digital inklusion - hvordan får vi flere med på det digitale, hvordan hjælper vi og får skabt nogle brugervenlige løsninger - fordi det er vigtigt for os som samfund, at der ikke er nogle, som føler sig ekskludert, når vi digitaliserer, siger Marie Bjerre (V).

Og det giver god mening ifølge Olivia Vestergaard, som er en af de studerende. 

- Det er jo relevant, for vi ønsker ikke nogen, der går tabt, og så er det spændende at kigge ind i, hvordan en digital løsning kan hjælpe på en digitalisering. Det er en ret spændende opgave, synes jeg, siger hun.

Efter de studerende havde vist flere af deres tidligere opgaver, kunne Marie Bjerre præsentere de studerende for opgaven, som de skal bruge de næste par uger på. 

- Jeg er virkelig imponeret over, hvor dygtige og professionelle de er, man skulle næsten tro, at det kommer fra et professionelt digitaliseringsbureau, og det gør det altså ikke, det kommer fra nogle studerende. Så jeg håber, at det er det samme høje niveau, som vi får i digitaliseringsministeriet, siger Marie Bjerre (V). 

Samarbejde med USA

I løbet af de næste par uger skal de studerende, sammen med elever fra Fullerton University i Californien, USA, komme med forslag og ideér, som kan løse problemet. 

- Jeg synes, det er positivt, at ministeren har lyst til at give os den her opgave. At vores uddannelse bliver taget i betragtning, og at vi har mulighed for at udvikle noget, som har betydning for mange mennesker her i Danmark, siger Olivia Vestergaard.

Eleverne fra USA besøger UCN og Danmark i næste uge, og her går ideudviklingen først rigtigt i gang, inden forslagene skal præsenteres for Ligestillings- og Digitaliseringsministeriet i starten af juni. 

- Det er jo på en eller anden måde et stort ansvar, uden at det er et ansvar, for vi kommer jo bare med en ide. Men fremtidsmæssigt er det også en god mulighed, at vi bliver taget i betragtning, og de stoler på, at vi kan komme med nogle gode forslag til det her, siger Olivia Vestergaard. 

SE HELE INDSLAGET HER: 

Digitalminister Marie Bjerre var på besøg hos de studerende på UCN i Aalborg. Her stillede hun dem en opgave, for de skal hjælpe med at gøre det lettere at håndtere den digitale udvikling.

Seneste nyt

fra Nordjylland