Det tidligere sømandshjem i Aalborg skifter navn til Kompas Hotel Aalborg. Foto: PR

Det tidligere sømandshjem i Aalborg skifter navn til Kompas Hotel Aalborg. Foto: PR

Det tidligere sømandshjem i Aalborg skifter navn til Kompas Hotel Aalborg. Direktør bliver Bo Kikkenborg. Foto: PR

- Vi går en ny tid i møde. Det bliver spændende at fordoble kapaciteten på én dag, og vi har forberedt os længe på at kunne modtage endnu flere gæster. Forhåbentlig også flere lokale, når de får øjnene op for, hvor godt et sted vi er, siger direktør Bo Kikkenborg. Foto: PR

1 af 4

Ombygning: Sømandshjem bliver til Kompas Hotel Aalborg

Det 113 år gamle sømandshjem er i gang med en gennemgående renovering og navneskifte.

Fremover kommer det gamle sømandshjem på Østerbro I Aalborg til at hedde Kompas Hotel Aalborg. Det sker i takt med, at det gamle hotel bliver renoveret og indleder et nyt kapitel. 

Ifølge hoteldirektør Bo Kikkenborg har ledelsen valgt at skifte navn for at markere, at hotellet går en ny tid i møde, og at vise omverdenen – især nordjyderne – at det efterhånden er mange år siden, at hotellet var et sømandshjem med alt, hvad det indebærer.

- Det bliver spændende at fordoble kapaciteten på én dag, og vi har forberedt os længe på at kunne modtage endnu flere gæster, siger direktør Bo Kikkenborg. Foto: PR

- Vi vil gerne være kendt for at være et moderne hotel. Det ved vores stamgæster, men det halter lidt efter med mange nordjyder, som stadig tror, at vi er et slags hostel, siger Bo Kikkenborg.

Selvom hotellet allerede i 1993 sadlede om fra regulært sømandshjem til turist- og forretningshotel, så var det først i 2013, at det daværende Aalborg Sømandshjem skiftede navn til Hotel Aalborg. Det hjalp en smule med at ændre folks opfattelse, men hotellet er ikke helt i mål endnu, mener Bo Kikkenborg. For navnet Hotel Aalborg sagde kun noget om geografi og intet om værdigrundlaget eller gæstens oplevelse på hotellet.

- Vi bygger hotellet på fire kristne værdier – nærvær, omsorg, hjertevarme og ligeværdighed – og det er på disse værdier, vi modtager gæsten. Målet er, at vi med nyt navn, logo og hjemmeside også sender dette signal til folk, som ikke kender os endnu, siger han.

Om få måneder, i januar 2019, slår Kompas Hotel Aalborg dørene op for den officielle indvielse af det store byggeprojekt, som har været undervejs i over et år. Den nye hotelvinge på fem etager fordobler antallet af hotelværelser og møde- og konferencelokaler, og den eksisterende bygning og udendørsarealerne har fået et grundigt ansigtsløft.

Kompas Hotel Aalborg er et 100 procent non-profit hotel, hvor overskuddet går til socialt velfærdsarbejde. Hotellet drives fortsat af Fonden Aalborg Sømandshjem, og navneskiftet har således ikke noget med ændring af ejerskab eller lignende at gøre.

Det tidligere sømandshjem i Aalborg skifter navn til Kompas Hotel Aalborg.  Foto: PR