LIGE NU:

Opholdsforbud droppes: Gaden bliver i stedet hotspot

Nordjyllands Politi mener ikke, at det længere er nødvendigt med et forbud mod sammenstimling i Jomfru Ane Gade - i stedet holder politiet et særligt øje på området.

Nordjyllands Politi har besluttet, at man fra og med i dag ikke forlænger det opholdsforbud, der i afgrænsede tidsrum har været gældende siden 19. september for Jomfru Ane Gade, Jomfru Anes Gård, og Ny Mølle Stræde i Aalborg.

Samtidig overvåger politiets patruljeindsats, at de nye regler, f.eks. om forsamlingsforbud på maksimalt 10 og ingen salg af alkohol i butikker efter kl. 22, overholdes.

Beslutningen er truffet, fordi det er politiets vurdering, at det ikke længere er nødvendigt med et decideret forbud for at forhindre sammenstimlen og smittespredning i og omkring Aalborgs festgade, Jomfru Ane Gade.  

Baggrunden er, at det nu ikke er tilladt at købe alkohol efter kl. 22, ligesom forsamlingsforbuddet på maksimalt 10 personer giver politiet mulighed for at skride ind, hvis der opstår et behov. 

- Derfor forlænger vi ikke opholdsforbuddet, men Jomfru Ane Gade er etableret som det, vi kalder for et hot spot, siger politidirektør ved Nordjyllands Politi, Anne Marie Roum Svendsen. 

 
 
Foto: Thomas Gaardsmand

Et hotspot indebærer, at politiets patruljer holder særligt øje med området.

- Smittetallet er højt, så vi vil fortsat være tilstede i området – og ser vi en udvikling, der betyder øget smitterisiko, så er vi klar med et opholdsforbud igen, understreger politidirektøren. 

Patruljetryk holdes højt  

Nordjyllands Politi fortsætter sit øgede patruljetryk i hele politikredsen – det betyder, at politiets patruljer kommer rundt i Nordjylland for at påse, at regler og restriktioner overholdes, herunder forbuddet mod alkoholsalg efter kl. 22 og forsamlingsforbuddet på maksimalt 10 personer.  

quote Vi er klar over, at et forsamlingsforbud på 10 er indgribende, men det er altså nu, at vi skal reagere, hvis vi skal have smittetrykket tvunget ned. Derfor vil vi også give bøder, hvis f.eks. forsamlingsreglerne overtrædes.

Anne Marie Roum Svendsen, politidirektør, Nordjyllands Politi

- Vi er klar over, at et forsamlingsforbud på 10 er indgribende, men det er altså nu, at vi skal reagere, hvis vi skal have smittetrykket tvunget ned. Derfor vil vi også give bøder, hvis f.eks. forsamlingsreglerne overtrædes, siger Anne Marie Roum Svendsen, der dog understreger, at hvis man som borger pludselig befinder sig i en situation, hvor en spontan forsamling opstår, så vil politiet som udgangspunkt give et påbud om, at man spreder sig, før man giver en bøde.  

Politiet tjekker alkoholforbud 

Politidirektøren fremhæver, at borgere og butikker også kommer til se, at patruljerne kommer ind i forretninger og kiosker for at påse, at forbud mod alkohol-salg fra kl. 22.00 efterleves.  

- Vi har som politi erfaring med folks adfærd, når de indtager alkohol ude på små timer, og det er især i denne forbindelse, at der kan opstå en adfærd, der er uforenelig med at undgå smittespredning, siger politidirektøren, der understreger, at politiet er klar til at give bøder, hvis reglerne overtrædes.